Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bespot: Με όπλο τις τεχνικές Artificial Intelligence και Business Analytics

Bespot: Με όπλο τις τεχνικές Artificial Intelligence και Business Analytics

Με βασικό χρηματοδότη το Uni.Fund η startup κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα συνδράμει την προσπάθεια επέκταση σε αγορές εκτός Ελλάδας.

Ο 30χρόνος γενικός διευθυντής της εταιρείας Bespot Λέων Γαβαλάς έχει στο profile του στο Linkedin ένα μότο που ξεχωρίζει, σαν μια προεισαγωγική παρατήρηση για το βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας του. “Get the complete picture with locations inshigts” –  «Απέκτησε την πλήρη εικόνα μαζί με πληροφορίες τοποθεσίας», σε ελεύθερη μετάφραση. Και αυτό γιατί ο Λέων έχοντας καταφέρει να συνδυάσει από πολύ νεαρή ηλικία την επιχειρηματικότητα με την ακαδημαϊκή έρευνα μπορεί να υποστηρίξει στο ελεύθερο πεδίο της οικονομικής δραστηριότητας τη σημασία που έχει για τα εμπορικά δίκτυα η έγκυρη αξιολόγηση δεδομένων που αφορούν την καταναλωτική συμπεριφορά στη πράξη. Καταλύτης σε αυτήν την έγκυρη αξιολόγηση είναι η αξιοποίηση ανεπτυγμένων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και επιχειρηματικής αναλυτικής (Business Analytics), εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο,   ευφυείς λύσεις εντοπισμού θέσης για επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού.

Η Bespot με τη σημερινή εταιρική της μορφή από το 2018  αν και ο Λέων Γαβαλάς μαζί με την Αναστασία Γρίβα είχαν παρουσία σε δομές και διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και παλαιότερα. Για παράδειγμα, βρέθηκαν στο οικοσύστημα του egg – enter•grow•go. Στο site  του διαβάζω: «Η πλατφόρμα bespot είναι μια ολοκληρωμένη λύση έρευνας αγοράς που αξιοποιεί location analytics. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή bespot για κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν rewards και να ανταμείβονται από brands και καταστήματα στα spots που ήδη επισκέπτονται, ενώ παράλληλα δίνουν τη γνώμη τους.

Κάθε φορά που οι χρήστες ανοίγουν το bespot στα επιλεγμένα σημεία μπορούν να ανακαλύψουν μια επιβράβευση.

Συνδυάζοντας δεδομένα τοποθεσίας και αλληλεπίδρασης από την εφαρμογή bespot με άλλες δημόσιες και ιδιωτικές πηγές δεδομένων, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες για τους αγοραστές τους και να υποστηρίζουν με δεδομένα αποφάσεις σχετικά με το geomarketing, benchmarking, το δίκτυο καταστημάτων κ.ά.».

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τώρα, η εταιρεία Bespot έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε αγορές εκτός Ελλάδας. Βασικός με διαφορά χρηματοδότης το Uni.Fund.

Ο τελευταίος κύκλος χρηματοδότησης  ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα και το προϊόν του εκτιμάται ότι «θα επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχείρησης και θα υποστηρίξει το πλάνο της να επενδύσει την επόμενη διετία στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε Ιρλανδία, Ιταλία, Μαρόκο και ΗΠΑ, με ίδια κεφάλαια». Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του νέου κύκλου χρηματοδότησης, «στις λύσεις της bespot εντάσσεται πλέον η πλατφόρμα ανάλυσης αγοραστικών δεδομένων Shopmind, η οποία αξιοποιείται από κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών, ένδυσης και ταχυκίνητων προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στο ενημερωτικό σημείωμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Λέοντος Γαβαλά αλλά και του Κωνσταντίνου Λαύκα, από το Uni.Fund.

  • Λέων Γαβαλάς: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε σημαντική τεχνογνωσία και να δημιουργήσουμε τεχνολογικές λύσεις παγκόσμιας κλάσης που αξιοποιούν δεδομένα τοποθεσίας και υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιανεμπορίου. Εντός του 2021 οι λύσεις μας θα αναβαθμίσουν την αγοραστική εμπειρία, με την παροχή εξατομικευμένων ψηφιακών υπηρεσιών, Augmented Reality εμπειριών και χρήσιμων χωρικών πληροφοριών σε δέκα χιλιάδες εμπορικά καταστήματα”.
  • O Κωνσταντίνος Λαύκας, Partner του Uni.Fund, αναφέρει: “Επενδύοντας συνεχώς στην ομάδα της και την τεχνολογία, η bespot έχει καταφέρει να δημιουργήσει λύσεις που καλύπτουν σημαντικές αναδυόμενες ανάγκες στο λιανικό εμπόριο και να αναπτυχθεί εντυπωσιακά μέσω συμφωνιών με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα που έχει φέρει η ομάδα μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να δούμε την bespot να ηγείται της αγοράς”.

Περισσότερα για τη bespot στη διεύθυνση https://bespot.me/.  Η Bespot  – με σταθερή την  ιδρυτική ομάδα,  τους Λέοντα Γαβαλά, Κωνσταντίνο Δημητρό, και Αναστασία Γρίβα- έχει στο φουλ τις μηχανές. «Καταγράφoντας συστηματικά δεδομένα επισκεψιμότητας για 5.500 σημεία, αξιοποιώντας δεδομένα συναλλαγών πελατών και άλλα δεδομένα τοποθεσίας, η λύση της bespot, «Shopmind Insights», βοηθά τις εταιρείες να ξεκλειδώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους πελάτες τους. Μέσω του «Shopmind Insights» οι εταιρείες έχουν πρόσβαση σε τάσεις επισκεψιμότητας, live heatmaps, περσόνες πελατών, προτιμήσεις καταναλωτών και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά καταστήματα και τα brands».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024