Λέκκας : Σημειώθηκε σμήνος σεισμών στη Ναύπακτο πριν και μετά τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ
Σύμφωνα με τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν από την εκδήλωση του σεισμού, είχαν προηγηθεί άλλοι δέκα σεισμοί μεγέθους 2,5 με 4 βαθμούς, ενώ μετά τον σεισμό ακολούθησαν σεισμοί 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά και για την κακοκαιρία «Μήδεια».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, πριν από την εκδήλωση του σεισμού, είχαν προηγηθεί άλλοι δέκα σεισμοί μεγέθους 2,5 με 4 βαθμούς, ενώ μετά τον σεισμό ακολούθησαν σεισμοί 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πρόκειται για σμήνος σεισμών, οι οποίοι είναι αντίστοιχοι με εκείνους των Χριστουγέννων στην ίδια περιοχή. Χαρακτηριστικά αυτών των σεισμών είναι η ποσότητα, το μικρό μέγεθος και η συχνότητα.
Μια τέτοια σεισμική δραστηριότητα δεν προβληματίζει, δήλωσε και πρόσθεσε πως θα είναι επί επιτήρηση.
Για την κακοκαιρία «Μήδεια» υποστήριξε πως επρόκειτο για μια σφοδρή χιονοθύελλα, η οποία δεν σηματοδοτεί μια φάση της κλιματικής αλλαγής. Θα φανεί, ωστόσο, από το εάν θα εκδηλωθούν και άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Υποστήριξε επίσης, πως η κρατική μηχανή κινήθηκε όπως έπρεπε να κινηθεί και πως το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας ήταν απαραίτητη και καλώς έγινε.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας