Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης για την Manchester μέσα σ' ένα μήνα

Δεύτερο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης για την Manchester μέσα σ’ ένα μήνα

Αυτήν την φορά, στο στόχαστρο μπήκε ο Antony Martial της Manchester United

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ισοπαλία της ομάδας του με 1-1 με τον Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που ο Martial, μαζί με τους συμπαίκτες του Marcus Rashford και Axel Tuanzebe, δέχτηκαν διαδικτυακή κακοποίηση.

Το Facebook (άρα και το Instagram) είπε στο CNN ότι αφαίρεσε γρήγορα σχόλια από λογαριασμούς στην ανάρτηση του Martial που παραβίασε τους κανόνες του και δήλωσε ότι συνεχίζει να ερευνά.

Ανέφερε επίσης ότι δεν επιτρέπει το περιεχόμενο που επιτίθεται σε άτομα με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή την εθνική του καταγωγή και περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές του θα καταργηθεί.

Το Instagram, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κατάχρησης στην πλατφόρμα του την περασμένη εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει νέους ελέγχους για τη μείωση της κατάχρησης που βλέπουν τα άτομα στα άμεσα μηνύματά τους.

«Ναι, είμαι μαύρος και ζω κάθε μέρα περήφανος που είμαι. Κανείς, είτε κάποιος που σχολιάζει αρνητικά είτε όχι, δεν θα με κάνει να νιώθω διαφορετικά», δήλωσε ο Rashford, συμπαίκτης του Martial πριν από ένα μήνα περίπου.

«Λυπάμαι, αν ψάχνατε για καμιά έντονη αντίδραση, απλά δεν θα την έχετε από μένα», προσέθεσε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δηλώσει τότε ότι είναι «αηδιασμένη» από ρατσιστικά σχόλια, που συνιστούν φυλετική κακοποίηση, και στέλνονται σε παίκτες μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Το καταδικάζουμε εντελώς και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε και άλλους οπαδούς να το καταδικάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης … Ο εντοπισμός αυτών των ανώνυμων ανόητων ηλίθων παραμένει προβληματικός», δήλωσε ο σύλλογος  τον περασμένο μήνα, συνεχίζοντας:

«Προτρέπουμε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τις ρυθμιστικές αρχές να ενισχύσουν μέτρα για την πρόληψη αυτού του είδους συμπεριφοράς!»

Η Πρεμιέρ Λιγκ ξεκίνησε το «No Room For Racism Action Plan» την περασμένη εβδομάδα, με στόχο την εξάλειψη των φυλετικών προκαταλήψεων και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για μαύρες, ασιατικές και άλλες μειονότητες και εθνοτικές ομάδες στο ποδόσφαιρο.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, αγγλικοί ποδοσφαιρικοί φορείς έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook Mark Zuckerberg και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter Jack Dorsey, ζητώντας τους να δείξουν «βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και να σταματήσουν με μέτρα που μπορούν να λάβουν την επιθετική κακοποίηση εναντίον ποδοσφαιριστών και ανθρώπων που εργάζονται στον αθλητισμό.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024