Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Άνοιξαν τα «ξενοδοχεία καραντίνας» στη Βρετανία - 1.750 λίρες για 10 ημέρες

Κοροναϊός : Άνοιξαν τα «ξενοδοχεία καραντίνας» στη Βρετανία – 1.750 λίρες για 10 ημέρες

Οι επιβάτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, συνοδευόμενοι από άνδρες ασφαλείας, κατέλυσαν σε κοντινά ξενοδοχεία

Οι επιβάτες που φτάνουν από σήμερα στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, με τους πρώτους να κάνουν ποδαρικό το πρωί της Δευτέρας.

Οι επιβάτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, συνοδευόμενοι από άνδρες ασφαλείας, κατέλυσαν σε κοντινά ξενοδοχεία.

Η «κόκκινη λίστα» των 33 χωρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και το Νότια Αφρική και οι νέοι κανονισμοί, που έχουν στόχο να σταματήσει η εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κοροναϊού, αφορούν ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί σε ένα από αυτά τα μέρη τις τελευταίες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το BBC, οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν προκαταβολικά κράτηση και να πληρώνουν 1.750 λίρες προκειμένου να περάσουν καραντίνα 10 ημερών σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία.

Το ποσό καλύπτει το κόστος διαμονής στο ξενοδοχείο, τη μετακίνηση και το τεστ για κοροναϊό.

«Καθώς ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, επισημαίνοντας ότι «οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών».

Τι προβλέπεται

Η κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με 16 ξενοδοχεία μέχρι στιγμής, παρέχοντας 4.963 δωμάτια για το νέο σύστημα καραντίνας, ενώ σε κατάσταση αναμονής για τη χρήση τους έχουν τεθεί άλλα 58.000 δωμάτια.

Οποιοσδήποτε επιβάτης κληθεί να μείνει να ξενοδοχείο καραντίνας πρέπει να κλείσει από πριν δωμάτιο μέσω ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα κυβερνητικό portal.

Το επιπλέον κόστος για έναν έξτρα ενήλικα ή για ένα παιδί άνω των 12 ετών είναι 650 λίρες και για παιδί ηλικία 5-12 ετών είναι 325 λίρες.

Για όσους δεν μπουν σε καραντίνα στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 μέχρι και 10.000 λιρών, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν βρέθηκε σε χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024