Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μήδεια» - Αττική : Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και ηλεκτροδότησης

«Μήδεια» – Αττική : Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και ηλεκτροδότησης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έχει κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Μήδεια» και στην Αττική, κινούμενη από τα βόρεια προς τα νότια

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έχει κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Μήδεια» και στην Αττική, κινούμενη από τα βόρεια προς τα νότια.

Σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων το τοπίο είναι λευκό, ενώ χιόνια πέφτουν στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πάντως έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε πολλά μέρη του οποίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία.

Ειδικότερα, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει από το ύψος της Καλυφτάκη έως τη Λαμία, ύστερα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή» σημείωσε ο υπουργός, σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σε ανακοίνωσή της αστυνομίας αναφέρεται το εξής: «Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή.

» Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30)».

Λόγω της απόφασης σχηματίστηκαν στο σημείο ουρές οχημάτων, με τους οδηγούς να μην μπορούν να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη λεωφόρο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Σε πλήρη ακινητοποίηση όλων των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο από τον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα έως τις Αφίδνες προχώρησε η αστυνομία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων για να αποτραπεί ο κίνδυνος εγκλωβισμού των οχημάτων.

Λίγο πριν τις 9.00 το πρωί απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Με αλυσίδες η κίνηση στην Κηφισίας

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του Αλσους Συγγρού, σύμφωνα με την Τροχαία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Διακοπή ηλεκτροδότησης

Την ίδια ώρα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας παρουσιάζονται σε βόρεια Αττική, Σποράδες, Εύβοια, Κεφαλονιά και χωριά της Ηπείρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα:

  • Στην Αττική περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνα και Καλάμου.
  • Στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο Βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.
  • Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.
  • Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024