Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Κατασκευάσαμε το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο - Θα υπερασπιστεί τη γαλάζια πατρίδα μας (βίντεο)

Τουρκία : Κατασκευάσαμε το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο – Θα υπερασπιστεί τη γαλάζια πατρίδα μας (βίντεο)

Η Τουρκία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής για το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο της, ULAQ, και την έναρξη των δοκιμών του για την «υπεράσπιση της γαλάζιας πατρίδας», φροντίζοντας όχι τυχαία να συμπεριλάβει στο βίντεο της… πρεμιέρας και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής για το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο της, ULAQ, και την έναρξη των δοκιμών του για την «υπεράσπιση της γαλάζιας πατρίδας», φροντίζοντας όχι τυχαία να συμπεριλάβει στο βίντεο της… πρεμιέρας και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Η προστασία της υφαλοκρηπίδας μας

Με κοινό δελτίο Τύπου, ο γενικός διευθυντής του ναυπηγείου Ares, Ουτκού Αλάντς και ο γενικός διευθυντής της αμυντικής Meteksan, Σελτζούκ Αλπαρσλάν, γνωστοποίησαν την ολοκλήρωση του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου σκάφους της Τουρκίας, ULAQ, και την έναρξη των δοκιμών, όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα defenceandtechnology.com.


Φωτογραφίες του μη τουρκικού επανδρωμένου πλοίου από defenceandtechnology.com

«Ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της Τουρκίας, το ULAQ-Sida. Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια και ευτυχία ότι ξεκινήσαμε δοκιμές στη θάλασσα. Η χώρα μας υπερασπίζεται τη γαλάζια πατρίδα, καθώς η θάλασσα μας περιβάλλει από τρεις πλευρές. Ολοι γνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας μας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

»Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε, μαζί με δύο ιδιωτικές εταιρείες, το έργο ULAQ με πλήρεις επενδύσεις σε μετοχές, δίνοντας προτεραιότητα στα εθνικά μας συμφέροντα και συνεχίζουμε τις εντατικές δραστηριότητές μας. Γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα για την αμυντική βιομηχανία, συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέρα και νύχτα καθώς και τη σπουδαία συνεργασία μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Με καθοδήγηση λέιζερ»

Και προστίθεται πως «Από τώρα και στο εξής, ο στόχος μας θα είναι η ολοκλήρωση δοκιμών στη θάλασσα και η διεξαγωγή δοκιμών πυραύλων με καθοδήγηση λέιζερ.

»Από την ημέρα που κάναμε την πρώτη εισαγωγή του ULAQ, συναντήσαμε σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από τη χώρα μας όσο και από φιλικές και συμμαχικές χώρες. Αυτό το ενδιαφέρον μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε με μεγάλο κίνητρο για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τα καλύτερα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα στον κόσμο.

»Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνάς μας εκδήλωσε την υποστήριξή του από την πρώτη στιγμή έναρξης του ULAQ. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων και σε όλους τους πολίτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το τουρκικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, έχει δυνατότητα πλεύσης 400 χιλιομέτρων. Αναπτύσσει ταχύτητα 65 χιλιόμετρα ανά ώρα και έχει την ικανότητα όρασης ημέρα και νύχτα.

Διαθέτει εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή και παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Κέντρο Διοίκησης ή από πλωτές πλατφόρμες ή ακόμη και από χερσαία κινητά οχήματα παρέχοντας ένοπλη συνοδεία και δυναμική προστασία.

Εργασίες που μπορεί να κάνει είναι αναγνώριση, επιτήρηση και λήψη πληροφοριών, επιφανειακό πόλεμο και ασύμμετρο πόλεμο, καθώς και ηλεκτρονικό πόλεμο.

Δοκιμές με πυρά

Μετά την ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών, σχεδιάζεται η διεξαγωγή δοκιμών με πυρά, στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024