Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου που κατήγγειλε ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση

Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου που κατήγγειλε ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση

Ο κ. Βλάχος εκπροσωπεί τον ηθοποιό που κατήγγειλε ότι σε ηλικία 19 ετών παρακινήθηκε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό

Νέα μήνυση κατατέθηκε σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση. Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων στρέφεται κατά ηθοποιού κατηγορώντας τον πως τον βίασε σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο.

«Γνώρισα τον ηθοποιό όταν ήμουν 22 χρόνων. Ήταν συνομήλικός μου. Μου είχε πει ότι ήταν σπουδαστής της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μου ανέφερε τις γνωριμίες που είχε με τον καλλιτεχνικό χώρο για να με εντυπωσιάσει. Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Μεταξουργείου. Έπεσα θύμα βιασμού».

«Ο εντολέας στρέφεται σε βάρος ενός εκ των ανθρώπων της τέχνης, χωρίς, ο ίδιος να είναι άνθρωπος της τέχνης. Έχει καταθέσει μήνυση για πολύ συγκεκριμένη βιαιοπραγία σε βάρος του, μιλώντας για βιασμό και η οποία περιμένουμε να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη, καλώντας τον να εξεταστεί».

Η αξιόποινη πράξη που καταγγέλλεται δεν έχει ακόμα παραγραφεί, και εάν κινηθούν άμεσα οι εισαγγελικές αρχές, εφόσον αποδειχθεί ο βιασμός, μπορεί να κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του ηθοποιού.

Νέα καταγγελία

Στο μεταξύ, μία ακόμα καταγγελία κατά του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Με βούτηξε και με φίλησε. Είδα έναν άλλον άνθρωπο ξαφνικά, δεν ήταν ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πολλές μέρες. Με χτύπησε με τον αγκώνα του πάνω στην τομή κι εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε, συνειδητοποίησε προφανώς ότι είναι εκτός και έφερε νερό»

Τα όσο έζησε η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβαν χώρα πριν 31 χρόνια.

Ο δικηγόρος που χειρίζεται τις δύο καυτές υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο της τέχνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ο κ. Βλάχος εκπροσωπεί τον ηθοποιό που κατήγγειλε ότι σε ηλικία 19 ετών παρακινήθηκε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Ερωτηθείς για τη δήλωσή του ότι δεν θα προχωρήσει σε μήνυση αλλά θα περιμένει να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας, ο ποινικολόγος τόνισε ότι: «όσον αφορά τον 19χρονο δεν έχω εντολή εκ μέρους του να προχωρήσω σε κάποια ενέργεια στις Αρχές. Μένει το θέμα εκεί, στην συνέντευξη που έδωσε. Δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, πρόκειται για επώνυμη συνέντευξη, σε επώνυμη δημοσιογράφο, η οποία καθ’ ημάς είναι υπέρ αρκετό στοιχείο για να υποχρεώσει την εισαγγελία να διατάξει αυτεπαγγέλτως.

» Δεν ξέρω τους βαθύτερους λόγους που ο εντολέας μου δεν ήθελε να καταθέσει μήνυση. Δεν είναι εύκολο θεωρώ σε ανθρώπους που με δική τους πρωτοβουλία να εκθέσουν άλλους συναδέλφους τους, το κοινωνικό τους περιβάλλον. Ο ίδιος έχει δεσμευτεί ”αν με καλέσει ο εισαγγελέας θα δώσω τα στοιχεία”.

» Ακούγονται πολλά, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ δημόσια να σας πω αν ξέρει ή δεν ξέρει [άλλα ονόματα]. Τα όνειρα μιας κοινωνίας ελεύθερης από βία είναι δουλειά του εισαγγελέα να το διερευνήσει αυτό.

» Έχω μιλήσει με πολύ κόσμο, πρόκειται για ιστορίες που με έχουν συγκλονίσει σαν άνθρωπο, δεν μπορώ να φάω, νιώθω ότι έχω αρρωστήσει. Αλλά δεν μπορώ να πείσω κάποιον να πάει στον εισαγγελέα. Εφόσον υπάρχει η δημόσια κατάθεση… γιατί να πρέπει ο δικηγόρος να εικάζει οτιδήποτε και να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας;

» Έχω ακούσει για πολλά περιστατικά, δεν είναι μικρός ο αριθμός. Έχω μιλήσει με ανθρώπους… που λένε “να μην ανοίξω το στόμα μου, γιατί μπορεί να καταστρέψω κόσμο, γιατί πολλοί άνθρωποι κινούνται και ζουν μέσα στο θέατρο, είναι θύματα…”. Έχω καταθέσει επώνυμη μήνυση, αφορά το αδίκημα του βιασμού που δεν έχει παραγραφεί αλλά κινδυνεύει να παρέλθει. Πρέπει η εισαγγελία να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς.  Καλώ την δικαιοσύνη να παρέμβει, να απλώσει  το ζεστό της χέρι, να του βοηθήσει να σπάσει αυτό το απόστημα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024