Πελώνη : Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα – Ελπίζω να μην χρειαστούμε παράταση των μέτρων στην Αττική

H Αριστοτελεία Πελώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική.

Στο αυστηρό lockdown που στόχο έχει να μειωθεί η κινητικότητα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, η οποία ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή «για να φτάσουμε στο καλοκαίρι».

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία που δείχνουν πιθανή παράταση lockdown

Οι ειδικοί τονίζουν πως αναμένεται κορύφωση σε νοσηλείες και διασωληνωμένους το επόμενο χρονικό διάστημα, αν και ήδη έχει παρατηρηθεί αύξηση στις εισαγωγές της Αττικής.

Είναι πλέον φανερό πως η πρωτεύουσα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» όπως και στο πρώτο κύμα, καθώς η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι μεγαλήτερη απ΄ ότι στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία σήκωσε όλο το βάρος στο δεύτερο κύμα.

Μάλιστα χτες από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

Την ίδια ώρα η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού στην κοινότητα αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και στους διασωληνωμένους.

Έτσι, ήδη από τα πρώτα 24ώρα του νέου lockdown, οι ειδικοί κάνουν λόγο για παράταση του lockdown τουλάχιστον μίας εβδομάδας  ακόμα, ακόμη και δύο.

Η απόφαση ωστόσο, θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, οπότε και θα είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

LIVE: Παρί – Ολυμπιακός

LIVE: Παρί – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 21:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παρί – Ολυμπιακός για την 34η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.

Σύνταξη

Πώς η εφημερίδα The Times έβγαλε τον Μικ Τζάγκερ από τη φυλακή - «Ποιος συνθλίβει μια πεταλούδα με έναν τροχό;»

Ο αρχισυντάκτης William Rees-Mogg άλλαξε την ιστορία του ροκ εν ρολ με ένα κύριο άρθρο μετά τη διαβόητη σύλληψη των Rolling Stones για κατοχή ναρκωτικών. Σήμερα ο Nigel Farndale των Times ερευνά το θέμα, καθώς μια νέα θεατρική παράσταση, με τίτλο Redlands, ξαναλέει την ιστορία.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007