O ΕΟΦ ανακαλεί αντιψυχωσικό φάρμακο
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφασίστηκε ανάκληση για συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος «λόγω πιθανού ποιοτικού ελαττώματος που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη».
Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε ότι ανακαλεί από την κυκλοφορία ένα φαρμακευτικό προϊόν που συνταγογραφείται κατά κανόνα ως ψυχοτρόπο/αντιψυχωσικό.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφασίστηκε ανάκληση για συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος «λόγω πιθανού ποιοτικού ελαττώματος που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη».
«Την ανάκληση της παρτίδας Ζ641705 του φαρμακευτικού προϊόντος GEODON PS.INJ.SOL 20MG/ML, λόγω πιθανού ποιοτικού ελαττώματος που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη, ύδατος για ενέσιμα και συγκεκριμένα ενδέχεται να υπάρχει οπή στη φύσιγγα του διαλύτη και το περιεχόμενο να μην είναι πλέον στείρο.
Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας UPJOHN HELLAS Ε.Π.Ε.
Η εταιρεία UPJOHN HELLAS Ε.Π.Ε., ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
- Πως η ΚΕΔ μεγάλωσε την πίεση στους διαιτητές (για καλό δικό της)
- Από τη Μόδα στο Δίκαιο – Το μοντέλο που έγινε δικηγόρος για να συμβουλεύει τους πρώην συνάδελφους του
- Aστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών
- «Τρελαίνει» κόσμο ο γιος του Στάνκοβιτς – Το λάθος της Ίντερ και η «μάχη» της Άρσεναλ με την Τσέλσι
- Λονδίνο: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Αναζητείται ο έφηβος δράστης
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Τα δυστυχήματα που σημάδεψαν την Ελλάδα



