Lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης η Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνει η Θεσσαλονίκη με την επιτροπή των ειδικών να μην εισηγείται την λήψη επιπλέον μέτρων
Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει η Αχαΐα και η Εύβοια σύμφωνα με την εισήγηση των επιτροπής των ειδικών.
Την ίδια ώρα σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνει η Θεσσαλονίκη με την επιτροπή των ειδικών να μην εισηγείται την λήψη επιπλέον μέτρων και να αποφεύγεται προσώρας το σκληρό lockdown.
Τις σχετικές ανακοινώσεις αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν στις συγκεκριμένες περιοχές θα εξειδικεύσει το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς το επιδημιολογικό φορτίο των συγκεκριμένο περιοχών είναι επιβαρυμένο.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ η Αχαΐα είχε 95 κρούσματα και η Εύβοια 35.
Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.
Σύμφωνα πάντως με τα ισχύοντα μέτρα κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων πλην τα σχολεία ειδικής αγωγής καθώς επίσης και τα καταστήματα.
Ειδικότερα:
Τα μέτρα
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
- Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
- Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
- Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.
Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442