Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφος καταγγέλλει παρενόχληση από παρουσιαστή: «Μου έλεγε 'φοράω μπουρνούζι και σε σκέφτομαι'»

Δημοσιογράφος καταγγέλλει παρενόχληση από παρουσιαστή: «Μου έλεγε ‘φοράω μπουρνούζι και σε σκέφτομαι’»

Συγκεκριμένα η κ. Κοντολούρη αναφέρθηκε στο bullying και τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας της στην τηλεόραση

Τη δική της άσχημη εμπειρία με γνωστό παρουσιαστή αποκάλυψε η δημοσιογράφος, Μαίρη Κοντολούρη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κοντολούρη αναφέρθηκε στο bullying και τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας της στην τηλεόραση.

Μάλιστα τα πράγματα ήταν τόσο άγρια που αναγκάστηκε να φύγει από τον χώρο προκειμένου όπως εξήγησε να σώσει την υγεία της και καταγγέλλει ότι οι γυναίκες που είναι ψηλά στην ιεραρχία είναι ακόμα πιο κακοποιητικές.

«Έπρεπε να πάρω αποφάσεις για να μην αρχίσω τα χάπια»

«Είμαι πάνω από 25 χρόνια στη δημοσιογραφία. Είχα την κακή τύχη να συναντήσω για πάνω από 10 χρόνια ανθρώπους που μου άλλαξαν τη ζωή μου. Με τρέλαναν και έπρεπε να πάρω αποφάσεις για να μην αρχίσω τα χάπια. Οι γυναίκες που είναι ψηλά είναι πιο δύσκολες από τους άντρες» είπε.

«Αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί συνάδελφοί μας υποφέρουν στα χέρια γυναίκας. Αυτό που μου έκανε περισσότερο κακό -γιατί εγώ έκαναν και έναν καρκίνο μετά- ήταν μια αρχισυντάκτρια που δεν τηρούσε τίποτα από τα εργασιακά μας δικαιώματα. Μας ξεφτίλιζε. Αυτό που ζούσαμε ήταν κάτεργο» συμπλήρωσε.

«Έκανα ένα θέμα για το καρναβάλι του Ρίο, ετοιμάζω το θέμα και ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ωρύεται. “Θέλω κ…ς, θέλω κ…ς! Είσαι άχρηστη!”.  Ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία, η οποία δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της ολόκληρο. Το μόνο που είχε κάνει ήταν να βάζει Χ στα κείμενα ανθρώπων. Όταν αυτό το πράγμα έφτασε στον διευθυντή σύνταξης, με έχωσε σε ένα γραφείο μαζί της και μου είπε: “Άκουσε Κοντολούρη, δεν κρατάς τη σημαία της ηθικής. Εδώ ό,τι σου πούμε. Όπως αναπνέεις, αναπνέεις. Αν αλλάξεις έφυγες”. Με απείλησε ο συγκεκριμένος ότι αν πήγαινα στην ΕΣΗΕΑ θα έφευγα» είπε.

«Η σεξουαλική παρενόχληση από διάσημο παρουσιαστή»

Στη συνέχεια περιέγραψε και ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από διάσημο παρουσιαστή.

«Είχαμε έναν σκύλο που πέθαινε και μου είπε ”πάρε με να μου πεις πώς πήγε”. Κι εγώ πήρα και άρχισε να μου λέει: “Φοράω το μπουρνούζι μου, έχω κάνει μπάνιο, σε σκέφτομαι” κι εγώ κοκάλωσα. Του λέω “Πήρα να σας πω για τον σκύλο και δεν θέλω να συνεχίσουμε άλλο αυτή τη συζήτηση”. Το έκλεισα και δεν μου ξαναμίλησε. Συνυπήρξαμε για πολύ καιρό στο κανάλι. Ήμουν παντρεμένη και δεν το είπα στον άντρα μου, ο οποίος είναι συνάδελφος, γιατί θα τον έδερνε».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024