Τουρκία : Παραμένει στη Λιβύη όσο είναι ενεργή η συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε την Τρίτη ότι θα συζητούσε την αποχώρηση των στρατιωτών, εφόσον αποσυρθούν πρώτες οι άλλες ξένες δυνάμεις
Οι τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Λιβύη θα παραμείνουν εκεί για όσο παραμένει σε ισχύ η διμερής στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης και εφόσον το ζητά η λιβυκή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε την Τρίτη ότι θα συζητούσε την αποχώρηση των στρατιωτών, εφόσον αποσυρθούν πρώτες οι άλλες ξένες δυνάμεις.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε επίσης ότι οι τουρκικές εταιρείες θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παράσχει υποστήριξη στη νεοεκλεγείσα μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του




