Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης : Ακροδεξιό παρακράτος της ΝΔ στα πανεπιστήμια - Είναι «κομπογιαΝίτης» απαντά η ΔΑΠ

Βαρουφάκης : Ακροδεξιό παρακράτος της ΝΔ στα πανεπιστήμια – Είναι «κομπογιαΝίτης» απαντά η ΔΑΠ

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του νομοσχεδίου των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως «ατζέντη των κολεγίων» που θέλει να εγκαταστήσει ακροδεξιό παρακράτος στα πανεπιστήμια.

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του νομοσχεδίου των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως «ατζέντη των κολεγίων» που θέλει να εγκαταστήσει ακροδεξιό παρακράτος στα πανεπιστήμια.

Μεγάλη πληγή

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΠ χαρακτηρίζοντάς την ως «μεγάλη πληγή των ΑΕΙ» που «καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές». Μάλιστα οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΔΑΠ που χαρακτήρισε «κομπογιαΝίτη (με ένα ν)» τον κ. Βαρουφάκη.

Συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε:

«Αν όντως ενδιαφερόσασταν για αυτό, το πρώτο που θα κάνατε θα ήταν να καταργήσετε την μεγάλη πληγή των ΑΕΙ, την Αριστεία της Κομματικής Αναρρίχησης, την ΔΑΠ η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει μάθημα καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις.

Πανεπιστημιακό παρακράτος

»Θα μου πείτε: Μόνο η ΔΑΠ τα κάνει αυτά; Ως επί το πλείστον, ναι. Κι άλλες παρατάξεις βέβαια καταστρατηγούν την ακαδημαϊκή ελευθερία στις Σχολές. Θεωρώ τεράστια τιμή μου ότι από τότε που ήρθα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μπήκα στο στόχαστρο πρώτα της ΠΑΣΠ, αμέσως μετά της ΔΑΠ και σε συνέχεια και άλλων παρατάξεων που δεν γούσταραν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσα εναντίον του πανεπιστημιακού παρακράτους τους. Όμως σε εσάς απευθύνομαι. Εσείς είστε κυβέρνηση, όχι το ΚΚΕ. Εσείς τροφοδοτείστε από την παράταξη που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους. Εσείς κ. Κεραμέως επιλέγετε, αντί να καταργήσετε το πανεπιστημιακό παρακράτος της ΔΑΠ, να προσθέσετε σε αυτό το αστυνομικό κράτος του κ. Χρυσοχοΐδη.

»Ξέρουμε πως θα καταλήξει αυτό: Στην καλύτερη περίπτωση, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα κάνει τα στραβά μάτια. Πιο πιθανόν, όπως στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμωνος όπου αστυνομικοί και Χρυσαυγίτες επιχειρούσαν μαζί, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία μαζί με ΔΑΠίτες θα εκκαθαρίζουν τις Σχολές από όσους αντιστέκονται στο υπάρχον πανεπιστημιακό παρακράτος».

Μεταξεταστέοι κουμπούρες με ακροδεξιό DNA

Μάλιστα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνεχίζοντας χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «μετεξεταστέοι κουμπούρες είστε με ακροδεξιό DNA» και πρόσθεσε:

«Σας βλέπω να δυσανασχετείτε. Μην δυσανασχετείτε. Έχετε δυο ενεργούς υπουργούς που ο ένας έστειλε όταν ήταν φοιτητής τον πρύτανη στο νοσοκομείο κι ο άλλος κυκλοφορούσε με τσεκούρι στα γεγονότα του Χημείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μετατρέπετε τα πανεπιστήμια σε άνδρα του αστυνομικού παρακράτους Χρυσοχοΐδη και ΔΑΠ εν μέσω του νέου λοκνταουν που κάνατε εν μέσω λοκνταουν. Ο συνδυασμός της ανικανότητας, του σαδισμού και του αυταρχισμού. Προχωράτε βαδίζοντας κόντρα στην Ιστορία στο δρόμο που χάραξε η ΕΡΕ, η ΕΚΟΦ, ο χαφιεδισμός και το παρακράτος της Δεξιάς».

ΔΑΠ: Συκοφαντεί τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία

Οι αναφορές αυτές του Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσαν την αντίδραση της ΔΑΠ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) επέλεξε να συκοφαντήσει από το βήμα της Βουλής τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία της χώρας. Με χυδαίες εκφράσεις, με ψεύδη και το γνωστό του ύφος που κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια, ζητά την κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών που επί τρεις και πλέον δεκαετίες στηρίζουν με την ψήφο τους την πρόοδο και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

»Κατανοούμε το μίσος του. Όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας, τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια. Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία.

»Αρκούμαστε να επαναλάβουμε ότι όλοι εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε παράσημο τη στάση μας την περίοδο 2012-2015. Τότε που ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) μαζί με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα δικαιολογούσαν και ενθάρρυναν τη στοχοποίηση, τους προπηλακισμούς, τις απειλές, ακόμα και τις χειροδικίες σε βάρος απλών πολιτών που στέκονταν εμπόδιο στην απόπειρα να διαλύσουν τη χώρα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024