Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου εξαιρετικά θορυβημένος από τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και εκφοβισμού στον χώρο του θεάτρου με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ζητάει από την υπουργό Λίνα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο Μάριος Αθανασίου έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη για το θέμα της βίας κατά των γυναικών και μαζί με συναδέλφους του – και την Ζέτα Δούκα φυσικά  -συμμετέχει στην καμπάνια #eimasteoloimazi.

Στην ανάρτησή του ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου αναφέρθηκε στην στάση της υπουργού Λίνας Μενδώνη για τα θέματα που ταλανίζουν τον χώρο του πολιτισμού.

Γράφει: «Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό – τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο «τοξικό κλίμα» και τις «αντοχές του ανθρώπου» (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο