Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Ξεχάστε τις διακοπές, μέχρι νεωτέρας, προειδοποιεί η κυβέρνηση

Βρετανία : Ξεχάστε τις διακοπές, μέχρι νεωτέρας, προειδοποιεί η κυβέρνηση

Ασαφή ακόμη τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, παρά το ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 12,6 εκατ. πολίτες. Κρίσιμη η βρετανική αγορά για τον τουρισμό, όπως φαίνεται και από τις κρατήσεις της TUI.

«Μέχρι να γίνει γνωστή η οδός εξόδου από το lockdown, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέχρις ότου να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας και περισσότερες πληροφορίες για τα εμβόλια, παρακαλούμε να μην προχωράτε σε κρατήσεις και προγραμματισμό όσον αφορά στις διακοπές σας. Είναι, άλλωστε, κάτι πρακτικά παράνομο σε αυτό το στάδιο, είτε πρόκειται για το εσωτερικό είτε για το εξωτερικό».

Αυτό δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τους συμπατριώτες του από ανάλογες ενέργειες, καθώς είναι εμφανής η αυξητική τάση στις κρατήσεις για την επόμενη περίοδο και ειδικά ενόψει άνοιξης και καλοκαιριού (κάτι που, όπως είναι φυσικό, αφορά άμεσα και την Ελλάδα). Για του λόγου το αληθές, η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, αναφέρει ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις, με το 1,5 εκατομμύριο να προέρχεται από Βρετανούς, στους οποίους ποντάρει πολλά για την ερχόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία υποχρεώνει όσους εισέρχονται στο έδαφός της από χώρες στις οποίες παρατηρείται διάδοση των νέων στελεχών του κοροναϊού να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, απειλώντας με βαριές ποινές φυλάκισης (μέχρι και 10 χρόνων) στην περίπτωση παραβίασης του συγκεκριμένου κανόνα. Όσο για τη διαδικασία εμβολιασμού, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 12,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει στις 22 Φεβρουαρίου ένα σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024