Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάλλια : Σάλος με υπόθεση βιασμού ανήλικης από 20 πυροσβέστες

Γάλλια : Σάλος με υπόθεση βιασμού ανήλικης από 20 πυροσβέστες

Η «Ζουλί» όπως ονομάζεται από τα γαλλικά ΜΜΕ αποκάλυψε ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών, το 2008 όταν το κορίτσι ήταν μόλις 13 ετών, βιάστηκε από 20 πυροσβέστες.

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την καταγγελία μιας γυναίκας ότι βιάστηκε από 20 πυροσβέστες σε διάστημα δύο ετών, από τα 13 μέχρι τα 15 της χρόνια.

Η «Ζουλί» όπως ονομάζεται από τα γαλλικά ΜΜΕ αποκάλυψε ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών, το 2008 όταν το κορίτσι ήταν μόλις 13 ετών, βιάστηκε από 20 πυροσβέστες.

Ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν ο Πιερ, ένας πυροσβέστης που είχε αναλάβει να τη βοηθήσει κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής κρίσης άγχους που αντιμετώπιζε, πήρε τον αριθμό της από τα ιατρικά αρχεία -όπου η ηλικία της αναγραφόταν- και «τη βομβάρδιζε» με μηνύματα «στοργής».

Έπειτα της ζήτησε να γδυθεί κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας και όταν το κορίτσι υπάκουσε έδωσε το τηλέφωνό του σε έναν άλλο πυροσβέστη, ο οποίος της ζήτησε το ίδιο.

Τρεις από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ μαζί της, αλλά λένε ότι ήταν συναινετικό. Σε ένα περιοδικό που γράφτηκε λίγο αργότερα, η Τζούλι λέει ότι «φοβόταν και παραλύθηκε από φόβο», όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Η υπόθεση της «Ζουλί» αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη. Οι δικηγόροι θα υποστηρίξουν ότι και οι 20 πυροσβέστες, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορους σταθμούς, θα πρέπει να κατηγορηθούν για βιασμό. Επί του παρόντος μόνο τρεις άνδρες κατηγορούνται για «σεξουαλική παράβαση».

Οι επιληπτικές κρίσεις και η φαρμακευτική αγωγή

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ψυχική και σωματική υγεία της «Ζουλί» άρχισε να επιδεινώνεται μετά τις επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερες επιληπτικές κρίσεις, και οι πυροσβέστες πήγαν στο σπίτι της 130 φορές μέσα σε δύο χρόνια. Το κορίτσι φοβόταν να βγει έξω από το σπίτι της και άρχισε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Η «Ζουλί» σταμάτησε τη φαρμακευτική αγωγή τον Ιούλιο του 2010 και, έχοντας πιο καθαρό μυαλό, αποκάλυψε στη μητέρα της τη φρικτή υπόθεση. Στις 31 Αυγούστου, η μητέρα της υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της «Ζουλί» στο σπίτι του Πιέρ τέθηκαν υπό έρευνα, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια εναντίον των υπόλοιπων 17.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δύο από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι έκαναν «ομαδικό σεξ» με τη «Ζουλί» ενώ βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας και φορούσαν τις στολές τους. Ένας τρίτος πυροσβέστης παραδέχτηκε σεξουαλική πράξη σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου όπου η «Ζουλί» είχε εισαχθεί, αλλά υποστήριξε ότι το παιδί «δε φαινόταν ευάλωτο».,

Η υπόθεση

Τον Μάρτιο του 2011, ένας δικαστής ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση σχετικά με τους τρεις κατηγορούμενους για βιασμό. Η έρευνα διήρκεσε οκτώ χρόνια, στο τέλος των οποίων, τον Ιούλιο του 2019, ο δικαστής αποφάσισε να άρει τις κατηγορίες βιασμού και να τις αντικαταστήσει με «συναινετικό διεισδυτικό σεξ με ανήλικο κάτω των 15 ετών».

Στα αρχικά στάδια της έρευνας, τέσσερις άλλοι πυροσβέστες που ήταν παρόντες σε έναν από τους βιασμούς κατηγορήθηκαν ότι δεν προστάτευσαν την ανήλικη αλλά στη συνέχεια αθωώθηκαν.

Ακούγοντας την απόφαση του δικαστή, η «Ζουλί» αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και γλίτωσε με σοβαρά τραύματα και έτσι η οικογένειά της αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο, η έφεση απορρίφθηκε επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι η «Ζουλί» είχε συναινέσει στις σεξουαλικές πράξεις.

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε πολλές χώρες της Γαλλίας.

Η Μάρκεριτ Στερν και η φεμινιστική της ομάδα διοργανώνουν διαδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στη «Ζουλί»

«Για 10 χρόνια αγωνίζονταν μόνοι τους, τώρα χιλιάδες φεμινίστριες από όλη τη Γαλλία τους στηρίζουν. Απαιτούμε να δικαστούν οι πυροσβέστες για βιασμό και όχι “σεξουαλικές παραβάσεις”» τονίζει η Στερν.

Τον λόγο έχει πλέον το Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο στη χώρα, που θα αποφασίσει αν θα δικαιώσει η όχι τη «Ζουλί».

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024