Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάλυμνος : Ο αρνητής ιερέας – νίντζα και λάτρης του μπουζουκιού

Κάλυμνος : Ο αρνητής ιερέας – νίντζα και λάτρης του μπουζουκιού

Ο ιερέας είναι κατά των μασκών και θεωρεί ότι η εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό. Εκτός των άλλων έχει ιδρύσει σχολή πολεμικών τεχνών, ενώ είναι και βιρτουόζος στο μπουζούκι...

Εντύπωση προκαλούν τα έργα και οι ημέρες του Ιερέα που λειτουργεί στον Άγιο Αθανάσιο Καλύμνου.

Ανήμερα των Θεοφανείων παρά την απαγόρευση τέλεσε την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, διατείνεται ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε τους επιστήμονες που λένε ότι μεταδίδεται ο κοροναϊός στις εκκλησίες και πως είναι εσκεμμένη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού.

«Οι Ναοί μας είναι γεμάτοι από Χάρη του Αγίου Πνεύματος, θεραπεύουν τον άνθρωπο ψυχοσωματικά, δεν μεταδίδουν ασθένειες, μη τους πιστεύετε. Αυτό που ζούμε είναι διωγμός Πίστεως και Πατρίδος, είναι εσκεμμένη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού.»

«Είναι σκληρή απόφαση δεν θα έπρεπε να πάρω τέτοια απόφαση αλλά έπρεπε να γίνει και μια κίνηση ώστε ορισμένα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Αυτό βέβαια δεν είναι τοπικό είναι σε πολλές Μητροπόλεις σε πολλά μέρη υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Αλλά εμείς εδώ στην Κάλυμνο δυστυχώς ξεπέρασε τα όρια.»

Καλούσε τους πολίτες να μην φορούν μάσκες ώστε να μπορεί η Παναγία να δει το πρόσωπο τους. Δεν είναι όμως μόνο ιερέας αφού έχει ιδρύσει σχολή πολεμικών τεχνών, ενώ είναι και βιρτουόζος στο μπουζούκι… Με απόφαση του Μητροπολίτη μπήκε λουκέτο στον ναό που λειτουργούσε.

«Κάνεις να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγία μας. Δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε την κυριά Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας.»

Μύστης των πολεμικών τεχνών και του μπουζουκιού

Ο πατέρας Μιχαήλ είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και μάλιστα έχει ιδρύσει σχολή αυτοάμυνας στο νησί με την ονομασία «Αρχών Μιχαήλ».

Θεωρείται μάστερ στο χειρισμό νουτσάκο ενώ στους τοίχους της σχολής του βρίσκονται όλα τα είδη των οπλών των πολεμικών τεχνών της ανατολής.

Η δεύτερη του αγάπη μετα τις πολεμικές τεχνες είναι η μουσική. Ο πατέρας Μιχαήλ παίζει μπουζούκι και λαούτο ενώ έχει δημιουργήσει και μουσικό σχήμα με τα παιδιά του και συμμετέχει σε φεστιβάλ στα Δωδεκάνησα.

Ο ιερέας δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές καθώς και παραμονές Αυγούστου είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου καθώς ζητούσε από τους πιστούς μέσα από τα κοινωνικά δικτυα να μην φορούν μάσκες.

«Ο ιερέας πολύ καλό παιδί, κάλος κληρικός, αλλά έχει κάποιες ιδέες οι οποίες δεν συμβαδίζουν… Τώρα τελοσπάντων αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει κατά τη δική του κρίση αλλά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτός είναι αντίθετος λοιπόν με τα πράγματα του νομού και τις δίκες μου παρατηρήσεις. Υπάρχουν όμως και επιστροφές. Και ο άσωτος υιός επέστρεψε ας επιστρέψει και αυτός.»

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανάσιου θα παραμείνει κλειστός επ οριστον με εντολη του Μητροπολίτη Καλύμνου.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024