Καιρός : «Πιθανώς ψύχος – τέρας στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο» – Η πρόγνωση του Καλλιάνου
Με τίτλο «πιθανή κατάβαση ψύχους 'τέρατος' στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο» ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αναλύει το πώς θα «κυλήσει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Με τίτλο «πιθανή κατάβαση ψύχους ‘τέρατος’ στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο» ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αναλύει το πώς θα «κυλήσει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με όσα λέει, σε ανάρτησή του στο Facebook, μοιάζει να έχει «κλειδώσει» η μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών το προσεχές σαββατοκύριακο, συνεπώς όλα δείχνουν πως ο καιρός… αγριεύει ξανά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διότι ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα λόγω του ότι έχουμε ακόμη 5 ημέρες μπροστά μας, ισχύουν τα παρακάτω:
Α’ Φάση κακοκαιρίας
Φαίνεται να έχει κλειδώσει η ισχυρή μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου που θα επηρεάσει σε πρώτη φάση την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, όμως διαφαίνεται να χιονίζει κατά περιόδους από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα μέχρι και τα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.
Β’ Φάση κακοκαιρίας (με πιθανότητα μικρής αλλαγής των δεδομένων)
Από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα το πολύ έντονο κρύο να επηρεάσει και τα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα της χώρας, από την Αττική για παράδειγμα έως και την Κρήτη. Εκεί, όπου και αν χιονίσει θα επηρεάσει προφανώς -επίσης- πολύ χαμηλά υψόμετρα (και αναφέρομαι κυρίως στην Αττική, στην υπόλοιπη Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο).
Προσοχή – Ίσως αλλάξει κάπως η πορεία του ψύχους τις επόμενες ημέρες
Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να εντοπίσουμε από τώρα πόσο χαμηλά γεωμετρικά (στην Ελλάδα) θα κατέβουν αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πόσο θα διαρκέσει η παραμονή τους στη χώρα μας, σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και από ποια υψόμετρα και πάνω θα εκδηλώνονται αυτές οι χιονοπτώσεις.
Όπως και να έχει, δεν έχει ακόμη κλειδώσει τίποτα και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη ώστε να είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού.
ΥΓ: Μην ακούτε από τώρα για περιοχές χιονοπτώσεων και πόσο μάλλον για υψόμετρα χιονόπτωσης. Όλα ακόμη είναι ρευστά, όπως σας τα είχα αναλύσει και σε προηγούμενο post μου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, σε επόμενα τρεξίματα των μοντέλων, να παρατηρήσουμε μεγάλες αλλαγές. Γι’ αυτό και όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αύριο ίσως να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα…
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΨΥΧΟΥΣ «ΤΕΡΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή…
Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Monday, February 8, 2021
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442