Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Άρης 0-2 : Καβαλ-Αρης στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Άρης 0-2 : Καβαλ-Αρης στο ΟΑΚΑ

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κυριάρχησε απόλυτα επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-2) και ανέβηκε μόνη στη δεύτερη θέση.

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής (2-0) του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Άκης Μάντζιος κέρδισε τον Μανόλο Χιμένεθ στην μάχη της τακτικής και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη που την έφερε μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Άρης δεν πέτυχε απλά μια νίκη.

Κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτός που θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα τέρματα. Απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, καθώς είχε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η μοναδική κλασσική ευκαιρία για την ομάδα του Χιμένεθ ήταν αυτή με το δοκάρι του Μαχαίρα. Ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Ρόουζ και «καθάρισε» το παιχνίδι με τον Σίλβα στις καθυστερήσεις.

Με αλλαγές και εκπλήξεις

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τον Ραντόνια στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Αλμπάνη, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μάνταλος.

Οι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ συμπληρώνουν την τριάδα στην επίθεση. Με εκπλήξεις παρέτάξε την ομάδα του και ο Άκης Μάντζιος, καθώς επέλεξε τον Μανσίνι αντί του Μάνου στη κορυφή της επίθεσης, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέτάξε την ομάδα του.

Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Τζέγκο ως παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ, ενώ στο βασικό σχήμα επέστρεψε και ο Μπρούνο Γκάμα.

Μεγάλη ευκαιρία με Γκάμα

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 5′ ο Ανσαριφάρντ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άρης, όμως, έχασε τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, που απέφυγε σαν… σταματημένο τον Σιμόες και έκανε την πάσα στον Γκάμα, ο Πορτογάλος μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. Στο 13′, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε ακόμα μια τελική, με τον Ματέο Γκαρσία να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Η ΑΕΚ είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, όμως ο Άρης ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ειδικά με τον Ματέο Γκαρσία που ήταν ιδιαίτερα κινητικός.

Άνοιξε το σκορ ο Ρόουζ

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά, ο Δεληζήσης πήρε την κεφαλιά, ο Ματέο Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο και ο Ρόουζ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς ο Άρης ήταν εξαιρετικά οργανωμένος μεσοαμυντικά και δεν επέστρεψε στους αντιπάλους του να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κράτησε εύκολα το προβάδισμα στο σκορ μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. O Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις από την πλευρά του … κράτησε στο παιχνίδι τον Σιμόες, καθώς δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δύο σκληρά μαρκαρίσματα που έκανε.

Αλλαγές από Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και έκανε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Μάνταλο, Μαχαίρα και Ντατσένγκο (ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα).

Απίστευτη ευκαιρία με Μπερτόλιο

Στο 48ο λεπτό ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Γκαρσία έκλεψε την μπάλα και έδωσε πάσα στον Μπερτόλιο, που βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη , όμως πλάσαρε άστοχα και δεν εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του συμπαίκτη του. Ο Άρης ήταν ανώτερος από την ΑΕΚ και στο 65ο λεπτό έχασε και πάλι σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μανσίνι ζήτησε αλλαγή από τον πάγκο του Άρη, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους, με τον Μάνο να περνάει στη θέση του.

Δοκάρι για την ΑΕΚ

Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Μαχαίρα να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, τον Κουέστα να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.

Ο Μάνταλος έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως αυτή κόντραρε στο σώμα του Ρόουζ και κατέληξε κόρνερ, το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο από την ΑΕΚ. Ο Άκης Μάντζιος θέλοντας η ομάδα του να κρατήσει την μπάλα πέρασε στο παιχνίδι τους Κάτσε, Ματίγια και Μπρούνο, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη.

«Καθάρισε» ο Σίλβα

Ο Άρης κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι με ένα πολύ όμορφο γκολ του Σίλβα στις καθυστερήσεις. Με ατομική προσπάθεια ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αθανασιάδη.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Ραντόνια (46′ Νταντσένκο), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σιμόες (46′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (79′ Τάνκοβιτς), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (46′ Μαχαίρας), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (59′ Ολιβέιρα)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα (84′ Κάτσε), Μπερτόλιο (74′ Σίλβα), Γκάμα (84′ Μπρούνο), Γκαρσία (84′ Ματίγια), Μανσίνι (66′ Μάνος)

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024