Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Minna Stess : Το 14χρονο κορίτσι - θαύμα του skateboarding κυνηγά το Ολυμπιακό όνειρο

Minna Stess : Το 14χρονο κορίτσι – θαύμα του skateboarding κυνηγά το Ολυμπιακό όνειρο

Σχεδόν κάθε μέρα της ζωής της, η Stess είχε αυτούς τους τροχούς κάτω από τα πόδια της - το skateboarding έχει γίνει η ιστορία της ζωής της και αυτοί οι μικροί τροχοί την έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Η Ολομέλεια της ΔΟΕ είχε δώσει το «πράσινο» φως στο skateboarding αλλά και σε τέσσερα άλλα αθλήματα, ώστε να μπουν στη λίστα των Ολυμπιακών αγωνισμάτων.

Ωστόσο, η ΔΟΕ βλέποντας ότι η δημοφιλία των νέων προσθηκών είναι αυξανόμενη, αποφάσισε να τα «περάσει» στο πρόγραμμά της, προκειμένου να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον θεσμό στη νέα γενιά, αλλά και να προσελκύσει περισσότερα έσοδα μέσω χορηγιών.

Για την 14χρονη αμερικανίδα Minna Stess, η είδηση αυτή της άλλαξε την ζωή.

Σχεδόν κάθε μέρα της ζωής της, η Stess είχε αυτούς τους τροχούς κάτω από τα πόδια της – το skateboarding έχει γίνει η ιστορία της ζωής της και αυτοί οι μικροί τροχοί την έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

«Γιατί νομίζω ότι είμαι καλή στο skate;», αναρωτιέται φωναχτά σε μια συνέντευξη στο CNN Sport. «Δεν ξέρω. Το κάνω για διασκέδαση.»

Για τη Stess και την οικογένειά της, το skateboarding ήταν σοβαρή υπόθεση.

«Είναι σοβαρό τώρα;» αστειευόταν η μαμά της Moniz. «Ειλικρινά δεν ξέρω. Απλώς έγινε κάτι που πάντα κάναμε. Απλώς κάναμε παντού. Ίσως, σύμφωνα με τα πρότυπα κάποιων ανθρώπων, αυτό θα ήταν σοβαρό!»

Έχοντας αφουγκραστεί την αγάπη για το πατίνι από τον μεγαλύτερο αδερφό της Finnley, ήταν συχνά το μόνο κορίτσι που αγωνιζόταν τοπικά στην Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, τα τρόπαια και οι διακρίσεις γέμισαν το δωμάτιο της και έφτασε στην εθνική σκηνή ως το νεότερο μέλος της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως ένας από τους καλύτερους σκέιτερ Park στον κόσμο, η Stess ελπίζει τώρα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Έχω αποφασιστικότητα, όπως αν πέσω, θα σηκωθώ εύκολα. Μερικοί άνθρωποι τραυματίζονται και μετά σταματούν γιατί δεν τους αρέσει να τραυματίζονται. Το να πονάς είναι το μεγαλύτερο μέρος του skateboarding.», αποκάυψε η Stess.

Το 2019, σε ηλικία 12 ετών, έσπασε και έβγαλε τον αγκώνα της. Χρειάστηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς και την κράτησαν εκτός δράσης για τρεισήμισι μήνες.

«Θυμάμαι να λέω στον μπαμπά μου: Τώρα που είμαι σε αυτήν την κατάσταση και δεν μπορώ να κάνω skate, ξέρω πραγματικά πόσο μου αρέσει», παραδέχεται.

Όπως πολλοί αθλητές τον τελευταίο χρόνο, η Stess έπρεπε να συνηθίσει την ιδέα πως πρέπει να μείνει στην αδράνεια, καθώς ο κοροναϊός έκλεισε πολλούς αγώνες skateboarding. Αλλά είχε τουλάχιστον ένα μέρος για να εξασκηθεί – στην αυλή της.

Ήταν έξι όταν οι γονείς της αποφάσισαν να σκάψουν τον κήπο και να εγκαταστήσουν ένα πάρκο για τα παιδιά τους.

Κατατάσσεται ως μία από τις 20 κορυφαίες σκέιτερ στον κόσμο, αλλά πρέπει να είναι στις τρεις πρώτες σε εθνικό επίπεδο εάν πρόκειται να φτάσει στους Θερινούς Αγώνες στο Τόκιο. Αν ναι, θα ήταν μια από τις νεότερες αθλητές που αγωνίστηκαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην πραγματικότητα, εάν δεν υπήρχε ο ιός και τα παιχνίδια που είχαν αναβληθεί, θα μπορούσε να ήταν η νεότερη Αμερικανίδα που αγωνίστηκε από τη δεκαετία του 1960.

Ωστόσο, η καθυστέρηση ίσως την είχε ωφελήσει.

Αφού τερμάτισε τρίτη στο Εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ και τέταρτη στη σεζόν του 2020, η Stess γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσει στην Ιαπωνία και ότι χρειάζεται μια ισχυρή απόδοση στο επερχόμενο Εθνικό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό το στοίχημα θα πρέπει να το κερδίσει.

Ποια είναι τα συναισθήματά της για την προοπτική μιας θέσης στο Τόκιο: «Πιθανώς πιο φοβισμένη αισθάνομαι από ενθουσιασμένη. Ή νευρική. Αλλά εννοώ, θα ήταν φοβερό, αλλά θα ήμουν πολύ νευρική».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024