Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικό : Μπλόκο στη μεταφορά 31 μεταναστών από το Λαύριο στην Ιταλία

Λιμενικό : Μπλόκο στη μεταφορά 31 μεταναστών από το Λαύριο στην Ιταλία

Εντοπισμός και σύλληψη μεταναστών καθώς και των διακινητών τους στο Λαύριο με σκοπό τη μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών το οποίο δραστηριοποιείτο στην Αττική και είχε οργανώσει για την Παρασκευή τη μεταφορά 31 μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία εξάρθρωσε το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες προχθές, οι εν λόγω μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στον σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής.

Ωστόσο, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους μετανάστες, πραγματοποιώντας στάση στην παραλία Χάρακα Κερατέας.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ακινητοποιήθηκαν οι 31 αλλοδαποί, ο οδηγός κι ο συνοδηγός του λεωφορείου.

Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 32χρονος οδηγός του λεωφορείου και o 56χρονος συνοδηγός του, για παράβαση του αρ. 187 Π.Κ., καθώς και του αρ. 88 του Ν. 3386/2005, ενώ οι 31 αλλοδαποί για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατά παράβαση του αρ. 83 του Ν. 3386/2005 και του αρ. 42 Π.Κ.

Επίσης κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.

Υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες είναι η εμπλοκή κι ο εντοπισμός και άλλων μελών του οργανωμένου αυτού κυκλώματος παράνομης διακίνησης.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024