Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα χάσει το τρένο της Ευρώπης;

Ποιος θα χάσει το τρένο της Ευρώπης;

Τέσσερις ομάδες δίνουν «μάχη» για τρεις θέσεις αλλά με έναν αστερίσκο (Κύπελλο) που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Τα πάνω-κάτω των Δικεφάλων, η σταθερότητα του Άρη και ο Παναθηναϊκός που έρχεται με φόρα.

Με την 21η αγωνιστική της Super League να έχει ξεκινήσει και με πέντε ακόμη να μένουν πριν τα πλέι οφ, έχουν αρχίσει πλέον να διαμορφώνονται ξεκάθαρα κάποια δεδομένα. Η υπόθεση τίτλος φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +14 αλλά εκεί που εστιάζεται το ενδιαφέρον είναι στη «μάχη» που γίνεται ακριβώς από κάτω.

Εκεί όπου τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για 2+1 θέσεις. Κι αυτό γιατί αν ο Κυπελλούχος είναι ομάδα εκτός της πρώτης τετράδας, τότε αυτός που θα τερματίσει τέταρτος, δεν θα βγει στην Ευρώπη και το νεοσύστατο Europa Conference League. ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν βρίσκονται στην ίδια αφετηρία για την τετράδα αλλά κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χάσει το… τρένο.

Πολύ καθοριστικό βέβαια θα είναι το αυριανό (7/2 19:30) παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη όπου αν οι γηπεδούχοι πάρουν τη νίκη, θα έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα κυρίως έναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα έχει μείνει στο -4 αλλά και με μειονέκτημα στην ισοβαθμία. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία λέει 40 βαθμούς για την ΑΕΚ, 39 για Άρη και ΠΑΟΚ και 38 για Παναθηναϊκό που έχει και ματς παραπάνω.

Οι δύο Δικέφαλοι με την αστάθεια που παρουσιάζουν μέχρι τώρα στη σεζόν δείχνουν ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Από το να βρεθούν στη δεύτερη θέση, μέχρι και την πέμπτη. Πιο σταθερός σε απόδοση είναι ο Άρης που παρά το κακό Γενάρη που έκανε, παραμένει δυνατά στο κόλπο της τετράδας, έχοντας χάσει όμως την απόσταση ασφαλείας που έχει από τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» με πέντε νίκες στα επτά τελευταία ματς και το σπουδαίο διπλό στο ροντέο του Περιστερίου επί του Ατρόμητου δείχνουν ότι θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια. Δεν είναι και λίγα για ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού.

Πριν τα πλέι οφ όπου φυσικά θα παίξουν όλοι με όλους ξανά, μεταξύ των τεσσάρων εκκρεμούν ακόμη το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Άρης. Παιχνίδια που θα δείξουν πολλά ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαντάζει δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια ομάδα μιας και όλοι δείχνουν να βράζουν στο ίδιο καζάνι πάνω κάτω.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024