Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Νιούκαστλ και μάλιστα με παλικαρίσιο τρόπο.

Οι «καρακάξες» κέρδισαν με 3-2 τη Σαουθάμπτον κι ενώ αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 50’, ενώ από το 77’ κι έπειτα έμειναν με 9 λόγω τραυματισμού του Σερ κι ενώ ο Μπρους είχε κάνει τις τρεις αλλαγές.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τους δυο ακόμη τραυματισμούς που είχαν στο ματς οι γηπεδούχοι, τότε καταλαβαίνουμε πως πραγματοποίησαν έναν άθλο.

H Σαουθάμπτον από την άλλη που μετρά 5 σερί ήττες και προερχόταν από το ταπεινωτικό 9-0 από τη Γιουνάιτεντ μοιάζει να καταρρέει στα τελευταία παιχνίδια.

Όσον αφορά το ματς η Νιούκαστλ προηγήθηκε με τον Γουίλοκ στο 8ο λεπτό, ενώ στο 25ο έκανε το 2-0 με τον Αλμιρόν. Η Σαουθάμπτον απάντησε άμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 29′ με τον Μιναμίνο, όμως ο Αλμιρόν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε το 3-1.

Στην επανάληψη οι άγιοι πίεσαν στο 48’ ο Γουόρντ Πράουζ με φοβερή εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-2, όμως στη συνέχεια παρότι και με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Χέντρικ, δεν κατάφεραν να σκοράρουν για να πάρουν τον βαθμό

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Σερ, Μανκίγιο (24’ Κραφτ), Λιούις, Χέντρικ, Χέιντεν, Σέλβεϊ, Αλμιρόν, Σεν Μαξιμέν (66’ Ντάμετ), Γουίλοκ, Γουίλσον (35’ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Βέστεργκαρντ, Μπέρτραντ, Μπεντνάρεκ, Ρομέου, Στίβενς (81’ Ελουντουλού), Ρέντμοντ, Γουόρντ Πράουζ, Μιναμίνο, Ίνγκς, Άνταμς

Στο άλλο ματς της Premier League, ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μπέρνλι και Μπράιτον και ο βαθμός αφήνει γλυκόπικρα συναισθήματα και στις δύο. Όσον αφορά το ματς στο 36ο λεπτό, μετά από κόρνερ ο Ντανκ πετάχτηκε στο Θεό και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 40ο λεπτό το σουτ του Κορκ κόντραρε στον Γκρος και στην επαναφορά έπιασε νέο σουτ που έφυγε έξω. Η Μπέρνλι πίεσε στην επανάληψη και στο 53’ μετά από διαδοχικά σουτ ο Γκούντμουντσον με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1.

Μπέρνλι: Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Μι, Ταρκόβσκι, Γκούντμουντσον, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝέιλ, Μπαρνς Βίντρα

Μπράιτον: Σάντσεθ, Γουάιτ, Γουέμπστερ (75’ Λαλάνα), Ντανκ, Φέλτμαν, Μπερν, Μπισουμά, Γκρος, Κόνολι (62’ Γουέλμπεκ), ΜακΆλιστερ, Μοπέ (62’ Τροσάρ)