Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αστυνομία κατέσχεσε 50 εκατ. ευρώ σε Bitcoin. Πού είναι όμως το συνθηματικό;

Η αστυνομία κατέσχεσε 50 εκατ. ευρώ σε Bitcoin. Πού είναι όμως το συνθηματικό;

Σπαζοκεφαλιά για τις γερμανικές αρχές

Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν Bitcoin αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ από έναν απατεώνα των κρυπτονομισμάτων, σκόνταψαν όμως σε ένα σοβαρό πρόβλημα: δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο τέως ιδιοκτήτης του ψηφιακού πορτοφολιού καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή του κρατώντας το στόμα του κλειστό, την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε μάταια να σπάσει το συνθηματικό και να αποκτήσει πρόσβαση στον θησαυρό των 1.700 Bitcoin.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν μας είπε. Ίσως δεν ξέρει ούτε ο ίδιος» είπε στο Reuters ο Σεμπάστιαν Μούρερ, εισαγγελέας στην βαυαρική πόλη του Κέμπτεν.

Τα Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένα «ψηφιακά πορτοφόλια» που απαιτούν τη χρήση συνθηματικού για το ξεκλείδωμά τους από τον κάτοχο.

Η κρυπτογράφηση του λογαριασμού είναι σημαντικό στοιχείο ασφάλειας, ενίοτε όμως δημιουργεί προβλήματα: Bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι βρίσκεται αποθηκευμένα σε ψηφιακά πορτοφόλια που μένουν ξεχασμένα ή απρόσιτα για τους ιδιοκτήτες του.

Στη Γερμανία, ο επίμαχος λογαριασμός ανήκε σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης επειδή εγκαθιστούσε σε ξένους υπολογιστές λογισμικό που επεξεργάζεται συναλλαγές και αμείβεται με Bitcoin.

Όταν οδηγήθηκε στη φυλακή, η αξία του πορτοφολιού του ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι σήμερα. Το τελευταίο έτος η αξία του κρυπτονομίσματος έχει εκτιναχθεί σε νέα ύψη και τον Ιανουάριο η ισοτιμία έφτασε τα 42.000 δολάρια ανά Bitcoin.

Η αστυνομία αδυνατεί να παραβιάσει τον λογαριασμό, έλαβε όμως μέτρα ώστε το πορτοφόλι να παραμείνει απρόσιτο και για τον δράστη.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024