Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-0: Η απλή μέθοδος των… τριών

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-0: Η απλή μέθοδος των… τριών

Με άνεση ο Ολυμπιακός στους «8» του Κυπέλλου – Ξανά 3-0 τον Παναιτωλικό. 

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν και στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16» με 3-0 του Παναιτωλικού, με γκολ των Μασούρα, Κάιπερς και Ανδρούτσου. Οι Πειραιώτες με 6-0 συνολικό σκορ πέρασαν άνετα στους «8» και πλέον περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό παιχνίδι προχώρησε σε ολικό λίφτινγκ και χρησιμοποίησε παίκτες, που δεν είχαν πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής στη φετινή σεζόν. Ενας από αυτούς ήταν ο Κάιπερς. Ο Βέλγος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα σκόραρε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Ο 23χρονος έδωσε αρκετές μάχες, προσπάθησε πολύ και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και να δώσει λύσεις, όταν του ζητηθεί από τον Πορτογάλο.

Από εκεί και πέρα, εκτός από τον Κάιπερς, στο σημερινό παιχνίδι πήραν χρόνο συμμετοχής οι Ντρέγκερ, Τιάγκο Σίλβα και Αβραάμ, με τον έμπειρο αμυντικό όμως στο δεύτερο μέρος να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον 18χρονο, Τάσο Τσέλιο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε επίσης με ικανοποίηση τον Γιώργο Μασούρα να επιστρέφει στα γκολ, αλλά και τον Ανδρούτσο να κάνει μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, αυτή τη φορά ως αμυντικός μέσος και στο 82’ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον αφήνουν πίσω του το παιχνίδι του Κυπέλλου και στρέφουν το βλέμμα τους στον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για την 21η αγωvιστική της Superleague.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με ματς του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Ντρέγκερ, Μπα, Αβραάμ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Τιάγκο Σίλβα ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα δύο άκρα και τους Χασάν και Κάιπερς στην επίθεση. Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με την εξής 11άδα: Μελίσσα, Μαλή, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλο, Βάντερσον, Αρσούρα,Μάζουρεκ, Ντάλσιο, Γιακόλις, Ντουάρτε και Βέργο.

Προειδοποίησε ο Ραντζέλοβιτς, σκόραρε ο Μασούρας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Σέρβος προειδοποίησε και δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας έκανε το 1-0. Ο Χασάν βγήκε από την περιοχή, σέντραρε από αριστερά και ο διεθνής εξτρέμ στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Ο 27χρονος σκόραρε με το εξωτερικό φάλτσο και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του, αλλά και του τεχνικού τιμ.

Απείλησε ο Εμβιλά, σκόραρε ο Κάιπερς

Στο 17’ ο Εμβιλά άγγιξε το 2-0, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού του είπε «όχι». Οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Χασάν έστρωσε στον Εμβιλά, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Γάλλος, το έκανε ο Ούγκο Κάιπερς στο 30’. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Βέλγος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές. Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο μισάωρο και «σφράγισε» από το πρώτο ημίχρονο την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλλάδος.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ανδρούτσο αντί του Εμβιλά. Ο 23χρονος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια που είχε χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Χασάν και τον Σεμέδο να μπαίνει αντί του Μπα.

Ενα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Μελίσσας είπε «όχι» στον Ντρέγκερ. Ο Τυνήσιος μπακ προωθήθηκε, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Πρόβλημα με τον Αβραάμ, γκολ από τον Ανδρούτσο

Στο 71’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ένιωσε ένα τράβηγμα και αμέσως πήγε προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Ανδρέα Μπουχαλάκη αντί του έμπειρου σέντερ μπακ, με τον 27χρονο μέσο μάλιστα να παίζει ως στόπερ, δίπλα από τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Στο 81’ οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Ανδρούτσο να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάιπερς γύρισε και ο Ανδρούτσος με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στο 85’ ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 3-0.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024