Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας : Τα εμβολιαστικά κέντρα θ' ανοίγουν ανάλογα με τα εμβόλια που θα έχουμε

Κικίλιας : Τα εμβολιαστικά κέντρα θ’ ανοίγουν ανάλογα με τα εμβόλια που θα έχουμε

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα φτάσουν έως τις αρχές καλοκαιριού το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού

Διαβεβαιώσεις ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό είναι «άρτια» παρείχε στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζοντας ότι είναι διαμορφωμένη και δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις δόσεις των εμβολίων που θα έρχονται κάθε μήνα.

Ροή

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα μέχρι και 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα να εμβολιάζονται υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κοινή προμήθεια εμβολίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και ο χρόνος παραδόσεων εμβολίων είναι ο ίδιος για όλες τις χώρες μέλη. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι εξασφαλίζεται μαζί με την πρώτη δόση του εμβολίου και η δεύτερη δόση.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα φτάσουν έως τις αρχές καλοκαιριού το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού. Όμως, όπως και να είναι η ροή, «το δικό μας πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες. Όπως θα έρχονται τα εμβόλια, έτσι θα ανοίγουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και γραμμές». Αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμβολιάζονται στα σπίτια τους όσοι είναι κατάκοιτοι.

Στο κενό η συναίνεση και η εθνική στρατηγική

Σε παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και εσείς εδώ φιλοτεχνείτε μια μαγική εικόνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ τα ΜΜΕ αναλίσκονται στην προπαγάνδα αντί της ενημέρωσης που έχει ανάγκη ο κόσμος».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «η έκκληση του κ. Τσιόδρα για συναίνεση και εθνική στρατηγική μένει στο κενό αφού αποδεδειγμένα η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση. Αυτό φάνηκε στον τρόπο υποδοχής των προτάσεων Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων αλλά και στη μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής επί 10 μήνες».

Μάλιστα ο κ. Βούτσης αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει ακόμα άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Διαψεύδει το αφήγημα

Στο μεταξύ η ΝΔ με αφορμή την παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου για την πορεία του εμβολιασμού εγκάλεσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «fake news».

«Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε σήμερα στη Βουλή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο για fake news σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι 5η στην κούρσα των εμβολιασμών. Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο»», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Στην πραγματικότητα ο κύριος Σκέρτσος με εκτενή δημόσια ανάρτηση του ανέφερε επί λέξει «Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

»Αυτό έγραψε ο κ. Σκέρτσος και επιβεβαιώνεται απολύτως από τα επίσημα στοιχεία που προφανώς διαψεύδουν το αφήγημα του κ. Κατρούγκαλου» τονίζει η ΝΔ.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024