Τo MEGA στην πρώτη πτήση γαλλικού ιπτάμενου τάνκερ στην Ελλάδα
Το ειδικά διασκευασμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμούς μαχητικών και μπορεί να μεταφέρει, αν οι ανάγκες το επιβάλουν, μέχρι και 300 στρατιώτες, συμμετέχει στην άσκηση «Σκύρος»
Στην πρώτη πτήση στην Ελλάδα ενός από τα τρία πιο σύγχρονα ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτει η Γαλλία βρέθηκε το MEGA.
Το ειδικά διασκευασμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμούς μαχητικών και μπορεί να μεταφέρει, αν οι ανάγκες το επιβάλουν, μέχρι και 300 στρατιώτες, συμμετέχει στην άσκηση «Σκύρος».
Ένα από τα τρία πιο σύγχρονα ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτει η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης «Σκύρος», που διεξάγεται με μετασταθμεύσεις 4 μαχητικών Rafale, δυο βαρέων μεταγωγικών Ατλας και του ιπτάμενου τάνκερ Airbus 330, σε Τζιμπουτί, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο και Ελλάδα.
Το MEGA κατέγραψε την 3ωρη πτήση του ειδικά διασκευασμένου Airbus νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Το εν λόγω αεροσκάφος μπορεί επίσης ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολής να μεταφέρει 300 στρατιώτες ή 130 φορεία και μέχρι 110 μετρικούς τόνους φορτίου υλικών.
Το Παρίσι με την τεράστια αυτή άσκηση διεξάγει προβολή ισχύος σε όλη την ευρύτερη περιοχή συνεργαζόμενη με χώρες που θεωρεί συμμάχους και που διαθέτουν ή πρόκειται να αποκτήσουν Rafale όπως η Ελλάδα.
«To Rafale είναι ένα αεροσκάφος «game changer» για εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα «game changer» για όλες τις αεροπορίες που πετούν με Rafale και γιατί πάνω από όλα θα μπορούμε να συνεργαστούμε, να πετάμε μαζί, να πολεμάμε μαζί» ανέφερε ο Υποπτέραρχος Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η απαιτητική διαδικασία του ανεφοδιασμού ελέγχεται από αυτό τον σταθμό πίσω μου. Δύο εξιδεικευμένοι χειριστές χρησιμοποιούν τα μηχανήματα για να ανεφοδιάσουν τα ελληνικά μαχητικά.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης έλαβαν καύσιμα από το ιπτάμενο τάνκερ ελληνικά Μιραζ 2000 και F-16 καθώς επίσης και τα γαλλικά Rafale στο πίσω κάθισμα των οποίων βρίσκονταν έλληνες χειριστές προκειμένου να λάβουν μια πρώτη γεύση από την γαλλική ριπή ανέμου που πρόκειται σύντομα να ενταχθεί στο ελληνικό οπλοστάσιο.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442