Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκροτήθηκε σε σώμα του Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Συγκροτήθηκε σε σώμα του Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του, που διασφαλίζουν την ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με την εξής σύνθεση: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

Σε ανακοίνωση του το ΣΕΗ, ενημερώνει πως «το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο σωματειακό όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς. Δεν είναι και δεν υποκαθιστά την δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στην διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του, που διασφαλίζουν την ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν. «Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουμε όλοι μαζί και κάθε ένας ενδιαφερόμενος (για οποιοδήποτε λόγο) να τα σεβαστούμε και να αφήσουμε τα μέλη του Πειθαρχικού να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς περιττές πιέσεις» τονίζει στην ανακοίνωση το ΣΕΗ .

Παράλληλα, όπως αναφέρει, όλο αυτό το διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ συνεχίζει κανονικότατα τη λειτουργία του για την πολύπλευρη προστασία των ηθοποιών για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των ζητημάτων τους (εργασιακά, εκπαιδευτικά, κλπ.) και τις τυχόν δικαιωματικές διαφορές τους με μη μέλη του Σωματείου (εργοδότες, σκηνοθέτες, παραγωγοί κλπ.), ενώ άμεσα – όπως είχε ανακοινώσει – θα δημοσιευθεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο της ομάδας εργασίας νομικής και ψυχολογικής στήριξης για ζητήματα βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας.

Τέλος, δηλώνει πως όλα τα όργανα του ΣΕΗ λειτουργούν προς όφελος και λογοδοτούν αποκλειστικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024