Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ιδιαίτερα στην Πάτμο, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Λέσβο, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί δρόμων. Οι αρχές εφιστούν στους κατοίκους την προσοχή καθώς και σήμερα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πλημμύρες στην Πάτμο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, να τεθεί ο δήμος Πάτμου λόγω των ζημιών που υπέστη από τη σημερινή ισχυρή καταιγίδα.

«Πλημμύρισαν δρόμοι, ξεχείλισαν ποταμοί και κατολισθήσεις έκοψαν το νησί στα δύο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές το φαινόμενο που πλήττει το νησί από τα ξημερώματα.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πατμιάδα) θα μείνουν κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Περισσότερο επλήγη το Καρλόβασι στο λιμάνι του οποίου γίνεται συνεχής απάντληση υδάτων, ενώ στην περιοχή Αγία Τριάδα ρέμα υποχώρησε με αποτέλεσμα τα χώματα και οι λάσπες να μπουν σε παρακείμενη οικία. Στον παραλιακό δρόμο στο Καρλόβασι  από το ύψος της ένωσης έως το λιμάνι ο δρόμος έχει κλείσει.

Πλημμύρες σε Λέσβο και Ρόδο

Προβλήματα υπάρχουν και στη Λέσβο, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τον Αχερώνα και τον Τσικνιά, ο οποίος σε κάποια σημεία υπερχείλισε και πλημμύρισαν χωράφια.

Και στη Ρόδο σημειώνονται προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, όπου ακυρώθηκαν πτήσεις.

Συναγερμός στον Έβρο

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων στις περιοχές του Ερυθροποτάμου και του Μικρού Δερείου.

Παράλληλα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε Άνθεια και Απαλό. Στην Κομοτηνή έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του Επαρχιακού Δικτύου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο