Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει η κακοκαιρία στο Ανατολικό Αιγαίο – Σοβαρές ζημιές σε Πάτμο, Σάμο, Λέσβο και Ρόδο

Σαρώνει η κακοκαιρία στο Ανατολικό Αιγαίο – Σοβαρές ζημιές σε Πάτμο, Σάμο, Λέσβο και Ρόδο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, να τεθεί ο δήμος Πάτμου λόγω των ζημιών που υπέστη από τη σημερινή ισχυρή καταιγίδα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ιδιαίτερα στην Πάτμο, τη Σάμο, τη Ρόδο και τη Λέσβο, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί δρόμων. Οι αρχές εφιστούν στους κατοίκους την προσοχή καθώς και σήμερα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πλημμύρες στην Πάτμο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, να τεθεί ο δήμος Πάτμου λόγω των ζημιών που υπέστη από τη σημερινή ισχυρή καταιγίδα.

«Πλημμύρισαν δρόμοι, ξεχείλισαν ποταμοί και κατολισθήσεις έκοψαν το νησί στα δύο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές το φαινόμενο που πλήττει το νησί από τα ξημερώματα.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πατμιάδα) θα μείνουν κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Περισσότερο επλήγη το Καρλόβασι στο λιμάνι του οποίου γίνεται συνεχής απάντληση υδάτων, ενώ στην περιοχή Αγία Τριάδα ρέμα υποχώρησε με αποτέλεσμα τα χώματα και οι λάσπες να μπουν σε παρακείμενη οικία. Στον παραλιακό δρόμο στο Καρλόβασι  από το ύψος της ένωσης έως το λιμάνι ο δρόμος έχει κλείσει.

Πλημμύρες σε Λέσβο και Ρόδο

Προβλήματα υπάρχουν και στη Λέσβο, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τον Αχερώνα και τον Τσικνιά, ο οποίος σε κάποια σημεία υπερχείλισε και πλημμύρισαν χωράφια.

Και στη Ρόδο σημειώνονται προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, όπου ακυρώθηκαν πτήσεις.

Συναγερμός στον Έβρο

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων στις περιοχές του Ερυθροποτάμου και του Μικρού Δερείου.

Παράλληλα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε Άνθεια και Απαλό. Στην Κομοτηνή έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του Επαρχιακού Δικτύου.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024