Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα παραμένει περισσότερες μέρες τακτοποιημένο το παιδικό δωμάτιο

Έτσι θα παραμένει περισσότερες μέρες τακτοποιημένο το παιδικό δωμάτιο

Το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε στο παιδί να είναι τακτικό και οργανωμένο, φυσικά

Απολύτως λογικά, το παιδικό δωμάτιο αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που δύσκολα μπορεί να παραμείνει για πολλές ώρες τακτοποιημένος. Ειδικά τώρα που τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, η τάξη και η οργάνωση έχουν κάπως χαθεί και αυτό ίσως και να έχει επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι, επίσης, εκτός από το δωμάτιο της μικρής ή του μικρού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές έξυπνες συμβουλές και ιδέες για οργάνωση, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να εξασφαλίσετε περισσότερη τάξη σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού!

Ξεχάστε τον υπερκαταναλωτισμό
Οι εποχές αλλάζουν και οι γενιές εξελίσσονται περισσότερο απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Πλέον, τα παιδιά από μικρή ηλικία γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τι πάει να πει τεχνολογία και πώς αυτή χρησιμοποιείται. Ωστόσο, καλό είναι σε αρχικό στάδιο να βάλετε όρια στο ποια είναι τα απαραίτητα είδη τεχνολογίας που χρειάζονται και να προτιμήσετε παιχνίδια σε φυσική μορφή και όχι μπροστά από μια οθόνη. Γνωρίζετε πολύ καλά πως τα παιδιά σας εύκολα θα βαρεθούν οτιδήποτε καινούριο, γι’ αυτό καλό είναι να αγοράζετε λίγα και καλά, ώστε να μπορείτε να τα αποθηκεύετε και πιο εύκολα.

Αν φτιάχνετε τώρα το παιδικό δωμάτιο, αποφύγετε τα πολλά πολλά

Είναι εύκολο να το παρακάνετε όταν διαμορφώνετε το παιδικό δωμάτιο, ακριβώς επειδή τα παιχνίδια και τα ρούχα είναι περισσότερα από όσα φαίνονται… Αφήστε κενές επιφάνειες και άπλετο χώρο, έτσι ώστε η άνεση και ο μινιμαλισμός να έχουν τον πρώτο λόγο! Επενδύστε πρωτίστως σε κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους για τους οποίους θα πούμε παρακάτω.

Εμπιστευτείτε τα κουτιά αποθήκευσης

Προκειμένου τα πράγματα του παιδιού σας (παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια κ. ά) να είναι οργανωμένα και όσο το δυνατό λιγότερο εκτεθειμένα σε κάθε σημείο, μια ωραία και άκρως πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κουτιά αποθήκευσης. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορα σχήματα και ποικιλία από υλικά κατασκευής -ανάλογα με το τι ακριβώς ζητάτε και τι ταιριάζει με την αισθητική και τις διαστάσεις του χώρου σας.

Τοποθετήστε ένα μπαούλο ή ένα μεγάλο, κεντρικό κουτί για τα παιχνίδια

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με προηγουμένως, ένα μπαούλο θα μπορούσε να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ύπαρξή του και να αποθηκεύσετε τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σας, στα οποία μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση χωρίς να επικρατεί πανικός. Ακόμα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταμορφώσετε ένα μπαούλο σε σκαμπό με μερικά μαξιλάρια, δίνοντάς του έτσι ακόμα ένα λόγο ύπαρξης μέσα στον χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο κάτω από το κρεβάτι και πίσω από την πόρτα

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι μια καλή ευκαιρία για να τοποθετήσετε τα κουτιά που αναφέραμε παραπάνω, διατηρώντας τακτοποιημένο το όλο σκηνικό. Το ίδιο ισχύει και για το σημείο πίσω από την πόρτα, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε και μια κρεμάστρα για τα ρούχα που το παιδί σας φοράει περισσότερο.

Για να έχουν όλες αυτές οι συμβουλές νόημα, είναι αναγκαίο να εμφυσήσουμε στο παιδί την αξία της καθαριότητας και της τάξης. Μπορούμε να τακτοποιούμε μαζί του το δωμάτιο και να το κάνουμε να δει την διαδικασία σαν παιχνίδι. Μην το μαλώνετε υπερβολικά αν «παρατάει τα παιχνίδια του από εδώ και από εκεί», απλώς εξηγήστε του πως αν τα αφήνει όπου να’ ναι, είναι πιθανό κάποιο να χαθεί ή να πεταχτεί καταλάθος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024