
Μόσιαλος : Ποια εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά – Ποια «πιάνουν» τις μεταλλάξεις
Σε έναν πίνακα, καταγράφονται τα επτά εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax, Jannsen/Johnson & Johnson, Sinovac και του Gamalaya National Center με τα βασικά χαρακτηριστικά τους.
Μια συγκριτική μελέτη των επτά εμβολίων κατά του κοροναϊού, τα οποία χορηγούνται ανά τον κόσμο και για τα οποία υπάρχουν αρκετές μελέτες, παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.
Σε έναν πίνακα, καταγράφονται τα επτά εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax, Jannsen/Johnson & Johnson, Sinovac και του Gamalaya National Center με τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Απουσιάζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, για το οποίο δεν υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις, αλλά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις φαίνεται να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα.
Πιο επιτυχή φαίνεται να είναι τα εμβόλια της Pfizer και Moderna, με την αποτελεσματικότητά τους να ξεπερνά το 90%.
Άξιο προσοχής είναι το εμβόλιο των Jansen/ J&J, το οποίο είναι το μόνο που γίνεται σε μία δόση. Πρόκειται για ένα μέτριας αποτελεσματικότητας εμβόλιο, το οποίο είναι κλινική δοκιμή φάσης 3. Ωστόσο, επί της ουσίας με μια μόνο δόση το εμβόλιο προστατεύει κατά 85% από τις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου.
Αρκετά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα τρία προαναφερθέντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στις δύο γνωστές μεταλλάξεις του ιού.
Δείτε την ανάρτηση:
Όπως τα εμβόλια που έχουν διαφορές στο σχεδιασμό έτσι και οι κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια έναντι του COVID-19,…
Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Monday, 1 February 2021
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»

