Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συντάξεις : Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τονίζει ο Τσακλόγλου

Συντάξεις : Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τονίζει ο Τσακλόγλου

«Είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου.

«Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.

«Καλό θα είναι να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους για να μην δημιουργείται καμία σύγχυση», είπε ο κ. Τσακλόγλου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος έθεσε ερώτημα σχετικό με τα μεταβατικά όρια ηλικίας, επικαλούμενος δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.

Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, «είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου.

Καμία σύγχυση και καμία ανησυχία

«Κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δεν θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία» επισήμανε με έμφαση ο υπουργός.

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει ένα ευνομούμενο κράτος. Η παρούσα κυβέρνηση δεν νομοθετεί εν κενώ», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντας ότι:

«Τα ζητήματα ασφάλισης είναι θέματα δύσκολα και σύνθετα. Σκοπός του υπουργείου είναι η απλοποίηση των κανόνων απονομής και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Αυτό γίνεται με σταθερούς κανόνες και διαφάνεια Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας ΔΕΝ έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024