Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πάνω από 20.000 οι νεκροί στον Καναδά

Κοροναϊός : Πάνω από 20.000 οι νεκροί στον Καναδά

Ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το όριο των 20.000 νεκρών από την αρχή της πανδημίας Covid-19, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το όριο των 20.000 νεκρών από την αρχή της πανδημίας Covid-19. Με τους 33 θανάτους που ανακοινώθηκαν στο Κεμπέκ και τους 43 στο Οντάριο, η χώρα έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών, με τον απολογισμό των θανάτων να ανέρχεται σήμερα σε 20.016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Το Κεμπέκ, η επαρχία με τον βαρύτερο απολογισμό, μετρά μέχρι στιγμής 9.794 νεκρούς και το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία, 6.188.

Ο Καναδάς, μια χώρα με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 777.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid από την αρχή της πανδημίας.

Η επικεφαλής του συστήματος δημόσιας υγείας του Καναδά Τερίσα Ταμ σημείωσε χθες «μια πρόσφατη πτωτική τάση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων».

Ωστόσο, προειδοποίησε για την τάση χαλάρωσης των προσπαθειών, επισημαίνοντας πως είναι «απαραίτητο να διατηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα για να στηρίξουμε αυτήν την πτωτική τάση με τρόπο διαρκή».

Οι καναδικές αρχές, φοβούμενες τη διασπορά των μεταλλάξεων του ιού, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι αυστηροποιούν περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου εισόδου στον Καναδά.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR μόλις φθάσουν και να τεθούν σε «καραντίνα» τριών ημερών σε ένα ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Κατόπιν, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, σε περίπτωση αρνητικού τεστ και σε ένα δημόσιο κέντρο υγείας στην περίπτωση θετικού τεστ.

Ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα είπε σήμερα πως αυτά τα μέτρα ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 4η Φεβρουαρίου.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024