Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Αναστασία Γκίκα, Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, και Ματίνα Ρέτσα, δημοσιογράφος του evima.gr, αναφορικά με την περίπτωση νηπιαγωγού στη Χαλκίδα που άφησε κοριτσάκι 4 ετών στο κρύο για να το τιμωρήσει

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Αναστασία Γκίκα, Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, και Ματίνα Ρέτσα, δημοσιογράφος του evima.gr, αναφορικά με την περίπτωση νηπιαγωγού στη Χαλκίδα που άφησε κοριτσάκι 4 ετών στο κρύο για να το τιμωρήσει.

«Συμπτωματικά περνούσε έξω από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο μητέρα άλλου παιδιού, που άκουσε τις φωνές της 4χρονης και τράβηξε το συγκεκριμένο βίντεο και το έδωσε στη δημοσιότητα. Ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος του νομού είναι συγκλονισμένος, γιατί η συγκεκριμένη νηπιαγωγός δεν είχε προβεί ποτέ ξανά σε αντίστοιχη κίνηση. Το ρεπορτάζ μας και ο εκπαιδευτικός κύκλος αναφέρουν ότι δεν είχε συμβεί στο παρελθόν κάτι τέτοιο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μπορεί να καλυφθεί αυτό που έγινε. Έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση» είπε η κ. Ρέτσα μεταφέροντας το ρεπορτάζ.

«Είναι ένα βίντεο που μας σοκάρει. Είμαι και εγώ εκπαιδευτικός και μητέρα και αυτή η εικόνα είναι μια εικόνα που κανείς δε θα ήθελε να ζήσει το παιδί του. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι με το που ενημερώθηκε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει. Η νηπιαγωγός είναι προϊσταμένη του νηπιαγωγείου. Την πήρε τηλέφωνο, της ζήτησε να απαντήσει εγγράφως σε ένα δίωρο, δεν απάντησε, και προέβη στην εντολή να γίνει ΕΔΕ. Αυτά όλα έγιναν την ίδια μέρα» είπε από την πλευρά της η κ. Γκίκα.

«Υπάρχει διαδικασία. Ο διευθυντής έχει μιλήσει με την εκπαιδευτικό και της έχει κάνει συστάσεις. Ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η εκπαιδευτικός θα βρίσκεται στη θέση της. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε προσωρινή αργία. Η υπουργός επενέβη για να ενημερωθεί και να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πολύ γρήγορα θα έχουμε το πόρισμα. Η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα η κ. Γκίκα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr