Μετά από εννιά σερί ματς χωρίς νίκη, η Νιούκαστλ επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο «Goodison Park» χάρη σε δύο γκολ του Γουίλσον και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα
Τέλος σε ένα μεγάλο σερί εννιά αγώνων χωρίς νίκη έβαλε η Νιούκαστλ που χάρη σε δύο γκολ του Γουίλσον επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο «Goodison Park». Η ομάδα του Στιβ Μπρους πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με τα «ζαχαρωτά» που έχασαν έδαφος στη μάχη για μια θέση στην Ευρώπη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Γουίλσον που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Αρχικά στο 73′ από εκτέλεση κόρνερ του Σέλβεϊ ο Γουίλσον με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του ενώ στο 87′ είχε και δοκάρι για να κάνει το 2-0.
Αυτό έγινε τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η Νιούκαστλ έφυγε στην κόντρα, ο Λιούις έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Γουίσλον πλάσαρε για να τελειώσει το ματς.
Η ΑΕΛ πέταξε στα «σκουπίδια» τις αρκετές ευκαιρίες που είχε στο α' μέρος ( μεταξύ των οποίων και δυο δοκάρια), εν αντιθέσει με τον Πανσερραϊκό που σκόραρε με μία και... καλή (50′ Δοϊρανλής) παίρνοντας βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής