Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρνήθηκαν να τον κηδέψουν επειδή δεν ήταν λευκός

Αρνήθηκαν να τον κηδέψουν επειδή δεν ήταν λευκός

"Μόνο Λευκοί", το σύνθημα του νεκροταφείου της Λουιζιάνα

Η οικογένεια ενός αναπληρωτή του Μαύρου σερίφη στη Λουιζιάνα αποκάλυψε ότι τοπικό νεκροταφείο αρνήθηκε να «τον δεχθεί» λόγω της πολιτικής του «μόνο για λευκούς».

Ο Ντάρελ Σεμιέν  πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 55 ετών, σύμφωνα με τη διαδικτυακή του νεκρολογία. Όταν η σύζυγοός του πήγε στο νεκροταφείο Oaklin Springs στο Oberlin για να κάνει την κηδεία, οι εργαζόμενοι εκεί αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην διαδικασία, επειδή δεν ήταν λευκός!

«Ήταν στους κανονισμούς τους ότι το νεκροταφείο ήταν «μόνο για λευκούς», δήλωσε η Karla, η σύζυγός του, στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κόρη του είπε ότι στην οικογένεια δόθηκε σύμβαση νεκροταφείου που ορίζει «το δικαίωμα ταφής των λειψάνων των λευκών ανθρώπων».

«Αν θέλαμε πραγματικά να τον θάψουμε στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, θα έπρεπε να λάβουμε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο επειδή ήταν έγχρωμος!», είπε η κόρη συνεχίζοντας: «Ο μπαμπάς μου δεν ήταν ένας απλός άντρας, ήταν ένας εκπληκτικός άντρας», είπε.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο H. Creig Vizena, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Oaklin Springs Cemetery Association, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να αφαιρέσει τη ρήτρα «μόνο για λευκούς» από τα συμβόλαια του νεκροταφείου.

Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει. Η οικογένεια του νεκρού σερίφη ααποφάσισε να τον κηδέψει αλλού, κι ας πρόκειται για ένα μέρος μακριά από το σπίτι τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024