«Όλοι βλέπουμε αυτές τις 12 μέρες ότι το πρόβλημα του συνωστισμού δεν υπάρχει στα μικρά καταστήματα αλλά στις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών. Εκεί υπάρχουν ουρές και πολυκοσμία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε νέα απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου, με την παραίνεση εάν πρέπει να ληφθούν μέτρα λόγω αποφυγής διάδοσης της covid-19 «να απαγορευτεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων, αλλά όχι των μικρών», καλεί την κυβέρνηση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

«Όλοι βλέπουμε αυτές τις 12 μέρες ότι το πρόβλημα του συνωστισμού δεν υπάρχει στα μικρά καταστήματα αλλά στις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών. Εκεί υπάρχουν ουρές και πολυκοσμία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στο περιθώριο της δράσης «Επιχειρώ με Ασφάλεια» για την διενέργεια rapid tests που έγιναν στο Ωραιόκαστρο.

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα μικρά καταστήματα λειτουργούν με υποδειγματική τάξη, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και κυρίως λόγω του ότι το εσωτερικό τους μπορεί εύκολα να ελεγχθεί κι αφού έχουμε μικρό εμβαδόν, δεν υπάρχει πουθενά συγχρωτισμός».

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε άδικο να «τιμωρούνται με αναγκαστική αργία οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του λιανεμπορίου όταν για το πρόβλημα ευθύνονται οι πολυεθνικές».

Πάνω από 80 rapid tests στο Ωραιόκαστρο

Εκατόν είκοσι ένας ήταν οι επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου που έκαναν σήμερα το δωρεάν rapid test για την covid-19, που «τρέχει» για τα μέλη του στο πλαίσιο της δράσης «Επιχειρώ με Ασφάλεια», το ΕΕΘ και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

«Ήδη έχουν υποβληθεί σε Rapid test για την covid-19 περισσότεροι από 500 επαγγελματίες σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της δράσης, α΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη, υπενθυμίζοντας ότι «πρώτη οροφή είναι τα 2000 rapid tests και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τα μέλη μας, είμαστε ανοιχτοί στο να τα διπλασιάσουμε τουλάχιστον».

Η δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια» έχει ήδη υλοποιηθεί σε Θεσσαλονίκη, Θέρμη, Σίνδο, Λαγκαδά, Καλαμαριά , Εύοσμο και Ωραιόκαστρο, ενώ επόμενοι σταθμοί είναι ο δήμος Θερμαϊκού την προσεχή Τετάρτη 3/2 και ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης την Παρασκευή 5/2.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr