Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, έγινε δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε αναζήτηση λύσης στην κυβερνητική κρίση

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, έγινε δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε αναζήτηση λύσης στην κυβερνητική κρίση.

Εξερχόμενος της αίθουσα του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ο Ρέντσι τόνισε ότι «το κόμμα του εξέφρασε στον πρόεδρο Ματαρέλα την ανησυχία του, όχι σε ότι αφορά την πολιτική κρίση, αλλά την υγειονομική, την οικονομική και την εκπαιδευτική, που θα αντιμετωπίσει η χώρα, μετά την πανδημία».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας πρόσθεσε: «κάποιοι θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι η όλη συζήτηση αφορά την αντίθεση σε επίπεδο  προσωπικοτήτων και προσωπικές  μικροπροσβολές. Είναι απόλυτα ψευδές, διότι εδώ και μήνες ζητούμε να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί του περιεχομένου, ιδίως για τα θέματα στα οποία δεν συμφωνούμε».

Το μήνυμα που έστειλε ο Ματέο Ρέντσι, δηλαδή, είναι ότι υπάρχει ακόμη διάθεση για διαπραγμάτευση με τα Πέντε Αστέρια και την κεντροαριστερά, αλλά ότι η όλη συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και στην δυνατότητα να ζητήσει, η Ιταλία, την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Κάτι που σημαίνει ότι στην χώρα θα μπορούσαν να χορηγηθούν 36 δισεκατομμύρια ευρώ, για την βελτίωση των υποδομών της, στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Την ώρα αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα συνομιλεί με την αντιπροσωπεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr