Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: Η κεντροαριστερά και τα Πέντε Αστέρια πρέπει να μας πουν αν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας

Ρέντσι: Η κεντροαριστερά και τα Πέντε Αστέρια πρέπει να μας πουν αν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, έγινε δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε αναζήτηση λύσης στην κυβερνητική κρίση

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, έγινε δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε αναζήτηση λύσης στην κυβερνητική κρίση.

Εξερχόμενος της αίθουσα του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ο Ρέντσι τόνισε ότι «το κόμμα του εξέφρασε στον πρόεδρο Ματαρέλα την ανησυχία του, όχι σε ότι αφορά την πολιτική κρίση, αλλά την υγειονομική, την οικονομική και την εκπαιδευτική, που θα αντιμετωπίσει η χώρα, μετά την πανδημία».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας πρόσθεσε: «κάποιοι θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι η όλη συζήτηση αφορά την αντίθεση σε επίπεδο  προσωπικοτήτων και προσωπικές  μικροπροσβολές. Είναι απόλυτα ψευδές, διότι εδώ και μήνες ζητούμε να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί του περιεχομένου, ιδίως για τα θέματα στα οποία δεν συμφωνούμε».

Το μήνυμα που έστειλε ο Ματέο Ρέντσι, δηλαδή, είναι ότι υπάρχει ακόμη διάθεση για διαπραγμάτευση με τα Πέντε Αστέρια και την κεντροαριστερά, αλλά ότι η όλη συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και στην δυνατότητα να ζητήσει, η Ιταλία, την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Κάτι που σημαίνει ότι στην χώρα θα μπορούσαν να χορηγηθούν 36 δισεκατομμύρια ευρώ, για την βελτίωση των υποδομών της, στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Την ώρα αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα συνομιλεί με την αντιπροσωπεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024