Καθάρισαν τους Ράπτορς με τρομερό Γιάννη οι Μπακς (108-115)
Οι Μπακς πήραν μια μεγάλη νίκη στην Τάμπα κόντρα στους Ράπτορς, επικρατώντας με 115-108, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι εξαιρετικός και να αγγίζει το triple double.
Στην πρώτη αναμέτρησή τους, για φέτος, Ράπτορς και Μπακς συναντήθηκαν στο Τορόντο, με τους Μπακς να επικρατούν 115-108 των Ράπτορς, φτάνοντας τις 11 νίκες σε 17 αγώνες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέθεσε, ξανά, τα διαπιστευτήριά του, πετυχαίνοντας νταμπλ-νταμπλ.
Πριν συμπληρωθούν δυο λεπτά, οι Μπακς είχαν, ήδη, δεχτεί εννέα πόντους, αλλά, με τον Λόπεζ να ευστοχεί από την περιφέρεια, πέρασαν μπροστά, 14-17, περιορίζοντας τη δράση των Λάουρι και ΦανΒλιτ. Τελικά, η πρώτη περίοδος έληξε με τις δυο ομάδες ισόπαλες, 33-33, με τους Μπακς να ξεκινάνε με 1/6 σουτ το δεύτερο 12λεπτο, γεγονός που επέτρεψε στους Ράπτορς να προηγηθούν με 41-37. Το εύστοχο τρίποντο του Φορμπς λειτούργησε ευεργετικά για τους Μπακς, που «έτρεξαν» σερί 9-0, για το 47-51, με τη διαφορά να φτάνει και στο +8, 52-60, πριν ο Μίντλετον, με σουτ τριών πόντων, διαμορφώσει το 54-63 του ημιχρόνου. Ένα +9 που ήταν αποτέλεσμα και των 10/25 σουτ από την περιφέρεια.
Ο Γιάννης και η παρέα του δεν έχασαν την ψυχραιμία τους όταν, μέσα σε δυο λεπτά στη τρίτη περίοδο, οι Ράπτορς μείωσαν σε 62-64, χάρη σε επιμέρους 8-1. Η διαφορά πήρε διψήφια τιμή, 64-74, ωστόσο, οι Ράπτορς ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και με μπροστάρηδες τους Τζόνσον, Πάουελ και Ντέιβις, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, 82-83. Μάλιστα, με 10:58 να απομένουν για το τέλος, η ομάδα του Τορόντο πέρασε μπροστά, 84-83, για να ακολουθήσουν εννέα αναπάντητοι πόντοι των Μπακς, για το 84-92 του 38ου λεπτού. Αφού πήρε μερικές ανάσες, ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο παρκέ, έβαλε τις βολές, για το 94-102, προτού ο Μίντλετον, με το πέμπτο του εύστοχο τρίποντο κάνει το 102-109. Τη νίκη των Μπακς «κλείδωσε» ο Χόλιντεϊ, που έκανε το 105-111, στα 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.
Σε 38 λεπτά συμμετοχής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 24 πόντους με 8/14 δίποντα και 8/14 βολές, έχοντας, επίσης, 18 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Οι Μπακς ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή βραδιά και τον Κρις Μίντλετον (24 πόντοι με 5/8 τρίποντα, 7 ασίστ), αλλά και τον Μπρουκ Λόπεζ (20 πόντοι, 8/11 σουτ). Ο Νόρμαλ Πάουελ με 26 πόντους και ο Κάιλ Λάουρι με 21 πόντους ξεχώρισαν από τους Ράπτορς.
Μια καραμέλα που έχει λιώσει. Η ΚΕΔ του Στεφάν Λανουά, δεν φαίνεται να αξιολογεί τα δεδομένα από τις προπονήσεις, τις απαντήσεις στα γρήγορα τεστ, την παρουσία του στα γήπεδα, την αυτό-αξιολόγηση…
Ο δικηγόρος του Φρανκ Ριμπερί χαρακτήρισε δημοσιεύματα που «συνδέουν» τον πελάτη του με την υπόθεση Έπσταϊν ως ψευδή και προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά.
Στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στη δράση μπήκε ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και όπως όλα δείχνουν θα είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν για το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.