Κοροναϊός : Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική – Αύξηση κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα
«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες παρατηρούμε την αύξηση στα κρούσματα που υπάρχουν στην Αττική» σημείωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης
«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες παρατηρούμε την αύξηση στα κρούσματα που υπάρχουν στην Αττική» σημείωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή Live News.
Όπως τόνισε, υπάρχει συνεχόμενη διασπορά του ιού στην κοινότητα, με τα στοιχεία να καταγράφουν αύξηση περίπου 10%, κάτι που σημείωσε πως «θα μεταφραστεί σε κρούσματα το επόμενο 10ήμερο».
Παράλληλα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, τονίζοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η τηλεργασία, προκειμένου να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων.
Μιλώντας για τα σχολεία, υπογράμμισε ότι τα άτομα αυτής της ηλικίας έχουν μια κοινωνική δραστηριότητα που δύσκολα περιορίζεται, οπότε η επιστροφή στο σχολείο δεν θα επηρεάσει αρκετά τον επιδημιολογικό δείκτη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.