Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Παραμένουν οι βροχές στα δυτικά

Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Παραμένουν οι βροχές στα δυτικά

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από αύριο Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από αύριο Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αιτία είναι οι νοτιάδες, που θα φέρουν θερμές αέριες μάζες και το… φθινόπωρο, με τη θερμοκρασία να φτάνει και πάλι στους 20 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι βροχές και ειδικότερα στη δυτική Ελλάδα, όπου το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τις προηγούμενες κακοκαιρίες και ενδεχομένως να δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Αύξηση της θερμοκρασίας, βροχές στα δυτικά

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με ένα μικρό διάλειμμα όπου ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα και θα βγει ο ήλιος το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού στη δυτική Ελλάδα, με τοπικές βροχές από την Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο με καταιγίδες το βράδυ στην Ήπειρο, όπου και τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Με βροχές μέτριας έντασης θα επηρεαστούν το απόγευμα και οι Κυκλάδες και η Κρήτη κυρίως το νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές και αυτή η συννεφιά θα δώσει κάποιες βροχές αργά τη νύχτα στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή αλλά σταδιακή άνοδο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 12-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 15 στην Πελοπόννησο και 12-15 βαθμούς οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και τοπικά περιμένουμε 7 μποφόρ προς το βράδυ στα κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται τοπική συννεφιά με διαστήματα με ήλιο. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με μια πιθανότητα ψιλόβροχου προς τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 3-14, με νοτιοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα και μετά το απόγευμα θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά και τις βραδινές ώρες θα ξεκινήσουν βροχές όχι όμως μεγάλης διάρκειας. Η θερμοκρασία από 2-10 και οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , το Σάββατο θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, στα δυτικά, τα βόρεια, και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο . Στα δυτικά και ανατολικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετέπειτα στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει 15-16 στα δυτικά και βόρεια, 19-20 στα ανατολικά και νότια. Με πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό άνεμο στο Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσει και πρόσκαιρα θα στραφεί σε βοριά.

Κλείνοντας, την Κυριακή ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας θα διασχίσει τη χώρα μας από τα δυτικά βορειοδυτικά, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί θα σαρώσουν τη χώρα σε εντάσεις 7-9 μποφόρ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024