Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Τσουχτερό κρύο την Πέμπτη - Περιορίζονται οι χιονοπτώσεις

Καιρός : Τσουχτερό κρύο την Πέμπτη – Περιορίζονται οι χιονοπτώσεις

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας την Πέμπτη καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας την Πέμπτη καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να περιοριστούν στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Ωστόσο το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, κυρίως νωρίς το πρωί, όπου το θερμόμετρο θα πέσει ακόμη και έξι βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει απότομα καθώς θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται έως το πρωί στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ από το μεσημέρι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 8, στην Θεσσαλία από -1 έως 11, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Στερεά από 0 έως 1, στην Πελοπόννησο από 2 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 9, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Πολικό ψύχος την Τετάρτη

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καταγράφτηκε την  Τετάρτη, με τα θερμόμετρα σε περιοχές της χώρας να έχουν πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ελάχιστη θερμοκρασία που κατεγράφη ήταν οι -8,6 βαθμοί Κελσίου, ενώ υπό το μηδέν έδειξαν τα θερμόμετρα σε οκτώ περιοχές.

Την πρώτη θέση στις ελάχιστες θερμοκρασίες κατέχει η Βουνάσα Γρεβενών (-8,6 βαθμούς Κελσίου), ενώ στη συνέχεια έρχονται οι:

  • Κλεισούρα Καστοριάς -6,1 βαθμοί
  • Βλαστή Κοζάνης -5,9 βαθμοί
  • Μέτσοβο -5,8 βαθμοί
  • Άγιος Παύλος Ημαθίας -5,4 βαθμοί

Επίσης:

  • Πληκάτι Ιωαννίνων -5,4 βαθμοί
  • Περτούλι Τρικάλων -5,4 βαθμοί
  • Μαυρολιθάρι Φωκίδας -4,7 βαθμοί

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο, με παράδειγμα το Καϊμακτσαλάν όπου έφτασε τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι, με τις ριπές τις ριπές τους στο Αιγαίο να ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. 

Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί καταγράφηκε στην Ανάφη και ήταν ίση με 103 χλμ/ώρα, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024