Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βόρεια Μακεδονία ο Μπορέλ - Στο τραπέζι η διανομή εμβολίων

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Μπορέλ – Στο τραπέζι η διανομή εμβολίων

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας  Εξωτερικής Δράσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας. «Είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών Οσμάνι σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημειώνει η ΕΥΕΔ.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντιμιτρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών Οσμάνι συζήτησαν επίσης την προνομιακή σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν σχέση με την πανδημία της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια.

Η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Μακεδονία, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024