Η αποτίμηση της επανεκκίνησης των διερευνητικών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – Δ. Καιρίδης στο MEGA
Σε μια πρώτη αποτίμηση της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης
Σε μια πρώτη αποτίμηση της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.
«Νομίζω ότι η πρώτη αποτίμηση είναι θετική, υπήρξε ένα σχετικά καλό κλίμα. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διερευνητικές στην Αθήνα. Μάλλον θετική ήταν και η συμμετοχή του Καλίν στις συνομιλίες. Σε λίγο προσγειώνεται η ελληνική αποστολή» είπε ο κ. Καιρίδης.
«Στους 60 γύρους είχαμε και κάποιες συναντήσεις που κράτησαν πιο πολλές ώρες. Αλλά είναι ένα πρώτο ζέσταμα. Είναι θετικό το κλίμα, δεν υπήρξε κάτι ύποπτο ή περίεργο που να το τορπιλίσει και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των συνομιλιών στην Αθήνα» συνέχισε ο ίδιος.
«Οι κυρώσεις για την Τουρκία είναι μόνιμα στο τραπέζι. Θα υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά συμβούλια και μετά το Μάρτιο. Αν προκαλέσει η Τουρκία το ζήτημα θα επανέλθει. Επίσης έχει “παγώσει“ η σχέση ΕΕ – Τουρκίας και η πίεση στην Τουρκία είναι μόνιμη, δε θα τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο κ. Καιρίδης.
«Ταυτόχρονα, έχει ενδιαφέρον και το ότι ο Νίκος Δένδιας είναι στις Βρυξέλλες, και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο Μαξίμου. Έχουμε σε πολλά μέτωπα μια κινητοποίηση. Να αποδραματοποιήσουμε τις διερευνητικές και να αφήσουμε ένα κλίμα ηρεμίας μπας και υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε λίγο» κατέληξε ο κ. Καιρίδης.
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442