Θεοδωρίδου – Εμβόλιο : Δεν αλλάζουμε το χρονοδιάγραμμα χορήγησης της δεύτερης δόσης
Η Ελλάδα δεν ακολουθεί την τακτική κάποιων χωρών που αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης δόσης του εμβολίου
Την ώρα που αρκετές χώρες αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, αυξάνοντας το χρόνο λήψης μεταξύ των δύο δόσεων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται, η Ελλάδα φαίνεται πως μένει πιστή στο αρχικό πλάνο.
Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, διαμήνυσε πως μια τέτοια τακτική δεν αντιπροσωπεύει την πολιτική του δικού μας σχεδιασμού που είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές των κλινικών μελετών που έχουν αποδώσει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα με αυτό το σχήμα.
Όπως είπε, η πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι αυτή που εξασφαλίζει αντισώματα στο 52% των περιπτώσεων και είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί στο χρονικό διάστημα που συστήνεται, αυστηρά σε 21 μέρες, η δεύτερη δόση.
Με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει το 95%, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χορήγηση της δεύτερης δόσης είναι καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού και την ανοσία του ατόμου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου, οι περισσότερες αστοχίες είναι στις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό. Ο κίνδυνος λοίμωξης μειώνεται σταθερά μετά την 12η μέρα από τον εμβολιασμό.
Πάντως, σημείωσε ότι η πρώτη δόση βοηθά αυτούς που τελικά μολύνονται να μην νοσήσουν σοβαρά και ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί «μετά την οξεία φάση και την ανάρρωσή τους».
Διαβάστε επίσης: Αποκαταστάθηκε η παράδοση των εμβολίων στην Ελλάδα
Οι μεταλλάξεις
Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι το όπλο που έχουν οι ιοί για να ξεφεύγουν από την ανθρώπινη πίεση. «Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα ισχυρής προσφοράς κατά των μεταλλάξεων».
«Δεν διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων με αυτές τις μεταλλάξεις ή πιθανότατα και από άλλες» τόνισε, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και έχουν δημιουργηθεί ομάδες παρακολούθησης.
Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση:
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442