Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΔΕ : Ψήφισμα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και βία

ΚΕΔΕ : Ψήφισμα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και βία

Στο ψήφισμα, που είναι της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «όλοι οι φορείς, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της οφείλουν να εντάξουν την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στις βασικές προτεραιότητές τους».

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και βία, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Στο ψήφισμα, που είναι της  Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «όλοι οι φορείς, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της οφείλουν να εντάξουν την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στις βασικές προτεραιότητές τους».

Η ΚΕΔΕ, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, «δεσμεύεται να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και εφαρμογής πρωτοκόλλων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης από τους δήμους της χώρας. Μόνο η υιοθέτηση και γνωστοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών, εύκολα προσβάσιμων και άμεσα εκτελεστέων, είναι ο αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής των επίδοξων δραστών και απόδοσης αισθήματος ασφάλειας στα πιθανά θύματα».

Το ψήφισμα καταλήγει αναφέροντας ότι «η πρόληψη και αποτροπή έχουν πολύ μικρότερο κόστος σε ανθρώπινο πόνο από ό,τι η εκ των υστέρων δικαίωση και ανακούφιση της επιζήσασας.

Η μακρόχρονη σιωπή, η αδιανόητη δυσκολία γνωστοποίησης των περιστατικών ακόμα και στα πιο οικεία άτομα, το αποδεικνύει περίτρανα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024