Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται οι επικριτές της ΕΕ για τα εμβόλια - «Πυρά» από Αυστρία

Αυξάνονται οι επικριτές της ΕΕ για τα εμβόλια – «Πυρά» από Αυστρία

Ευθύνες στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους χειρισμούς στο ζήτημα των εμβολίων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Τόμας Σέκερες.

Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χειρισμούς γύρω από τα εμβόλια επέρριψε η Αυστρία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Τόμας Σέκερες, σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις από Pfizer/Biontech και AstraZeneca, η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα μπορούσε να είχε παραγγείλει περισσότερα εμβόλια από την αρχή, αλλά αυτό δεν συνέβη».

Ο κ. Σέκερες αναφέρθηκε και στη φημολογούμενη πιθανότητα ότι το εμβόλιο AstraZeneca δεν θα εγκριθεί για τους ηλικιωμένους, επειδή πολύ λίγα άτομα άνω των 65 ετών έχουν συμμετάσχει στις έρευνες που απαιτούνται για έγκριση, αλλά, κατά την άποψη του, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτε από το να περιμένει την έγκριση, που αναμένεται για την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), στον οποίο ο ίδιος έχει «πλήρη εμπιστοσύνη».

Ο επικεφαλής των Αυστριακών γιατρών επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι μια τέτοια περιορισμένη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στο τρέχον σχέδιο εμβολιασμού στην Αυστρία, καθώς, αυτό το σχέδιο βασίζεται σε ορισμένες ποσότητες παράδοσης και προβλέπει ότι το εμβόλιο AstraZeneca έχει εγκριθεί για ηλικιωμένους και ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν από γιατρούς στα ιατρεία τους.

Το εμβόλιο θεωρήθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για εμβολιασμούς σε ιατρεία, επειδή είναι ευκολότερο στη χρήση από το εμβόλιο των Pfizer/Biontech, το οποίο χρειάζεται ειδική ψύξη και είναι πιο ευαίσθητο κατά τη μεταφορά.

Στη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου ζήτησε να υπάρξει εμβολιασμός κατά του κοροναϊού «όσον το δυνατόν περισσότερων και όσο το δυνατόν γρηγορότερα» όλων των γιατρών της χώρας, ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους και ανεξάρτητα από τα ασφαλιστικά ταμεία με τα οποία είναι συμβεβλημένοι. «Μόνο με αυτήν την υψηλή συμμετοχή μπορεί να επιτευχθεί επαρκής ταχύτητα στους εμβολιασμούς» πρόσθεσε ο Τόμας Σέκερες, αναφέροντας για άλλη μια φορά ως πρότυπο εμβολιασμού το Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να ανοσοποιεί τους νέους.

Ο Τόμας Σέκερες υποστήριξε επίσης τον γρήγορο εμβολιασμό κορυφαίων πολιτικών, αναφέροντας ότι, μετά τον εμβολιασμό ασθενών και ατόμων άνω των 80 ετών, θα πρέπει να εμβολιαστούν μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των τοπικών κυβερνήσεων των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, όπως βέβαια και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας.

«Αυτό είναι σκόπιμο τόσο διότι επιδρά ως πρότυπο, όσο και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των επαφών τους αλλά και της ευθύνης που φέρουν οι πολιτικοί» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θεωρεί δικαιολογημένους τους πρώιμους εμβολιασμούς κάποιων δημάρχων, εφόσον αυτοί έχουν να κάνουν με τακτικές επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας υποστηρίζοντας στη συνέντευξή του, ότι καταρχήν, ο εμβολιασμός, αλλά και η συνεχής εξέλιξη και ανακάλυψη αποτελεσματικών φαρμάκων, είναι η έξοδος από την πανδημία, προειδοποίησε να μην υπάρξει τώρα λιγότερη προσοχή και πως οι μεταλλάξεις που προέκυψαν πρόσφατα δικαιολογούν τα αυστηρότερα μέτρα, που προβλέπονται από αύριο, Δευτέρα, στην Αυστρία.

Για τον Τόμας Σέκερες, στόχος πρέπει να είναι η μείωση του αριθμού νέων μολύνσεων στη χώρα κάτω από 1.000 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, και «μπορεί κανένας να μην είναι ενθουσιασμένος με το lockdown, ωστόσο η εναλλακτική είναι ανεξέλεγκτες εκρήξεις νέων μολύνσεων, όπως μπορούσε κανείς να παρατηρήσει τελευταία, για παράδειγμα, στη Βρετανία».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024