Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία

Καιρός : Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, νέο μέτωπο κακοκαιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά, θα επηρεάσει μετά το μεσημέρι της Κυριακής 24/01 τη Δυτική Ελλάδα και προοδευτικά έως το πρωί της Δευτέρας 25/01 το σύνολο της χώρας

Το μέτωπο κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα μας έως το πρωί της Κυριακής 24/01, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, υποχωρεί, επιτρέποντας στον καιρό να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, νέο μέτωπο κακοκαιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά, θα επηρεάσει μετά το μεσημέρι της Κυριακής 24/01 τη Δυτική Ελλάδα και προοδευτικά έως το πρωί της Δευτέρας 25/01 το σύνολο της χώρας.

Στην εικόνα αποτυπώνονται τα νέφη των δύο μετώπων στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ εμπεριέχεται πίνακας με τις 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Στους προγνωστικούς χάρτες παραπάνω παρουσιάζονται η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν νωρίς το βράδυ της Κυριακής 24/01 και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες προς Δευτέρα 25/01. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται εκ νέου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Εκ νέου μεταβολή του καιρού το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δ. Ελλάδα, στην Αν. Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι να περιορίζονται στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει από αργά το απόγευμα ο καιρός από τα βορειοδυτικά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024