Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Pfizer : Ομαλοποίηση στις παραδόσεις εμβολίων την επόμενη εβδομάδα - Τι απαντά στην Ιταλία

Pfizer : Ομαλοποίηση στις παραδόσεις εμβολίων την επόμενη εβδομάδα – Τι απαντά στην Ιταλία

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πριν λίγο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κοροναϊού στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πριν λίγο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κοροναϊού στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί.

Η εταιρία, απαντώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skytg24, πρόσθεσε ότι από τις 8 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου εστάλησαν στην Ιταλία οι παρτίδες που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στην συνέχεια υπήρξε μείωση, λόγω της αναδιοργάνωσης του βελγικού κέντρου παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα, η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μια, και ότι «προέκυψε παρεξήγηση διότι ταυτίσθηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες», ενώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, είχε δηλώσει στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca θα προκαλέσουν αναβολή ενός μηνός στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών άνω των ογδόντα ετών, και καθυστέρηση έξι με οκτώ εβδομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Κινείται νομικά κατά της Pfizer η Ιταλία

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία έχει γνωστοποιήσει πως θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024