Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία : Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την έδρα της κυβέρνησης στο Μινσκ

Λευκορωσία : Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την έδρα της κυβέρνησης στο Μινσκ

"Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχει χάσει τις αισθήσεις του. Φέρει εγκαύματα σε μεγαλύτερο μέρος από το 50% του σώματός του, σύμφωνα με προκαταρκτική εξέταση των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών", ανακοίνωσε παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας.

Ένας 35χρονος στη Λευκορωσία αυτοπυρπολήθηκε σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στο Μινσκ και τώρα νοσηλεύεται καθώς περαστικοί και αστυνομικοί κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες με πυροσβεστήρα, ανακοίνωσε η λευκορωσική αστυνομία.

«Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχει χάσει τις αισθήσεις του. Φέρει εγκαύματα σε μεγαλύτερο μέρος από το 50% του σώματός του, σύμφωνα με προκαταρκτική εξέταση των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών», ανακοίνωσε παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Όλγκα Τσεμοντάνοβα δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή «για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού».

Σε εικόνες από βίντεο, που προβλήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένας άνδρας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες σε μια ως επί το πλείστον άδεια πλατεία στο κέντρο του Μινσκ κοντά σε άγαλμα του Λένιν. Κάποιοι άνθρωποι φαίνονται να τρέχουν προς το μέρος του για να προσπαθήσουν να σβήσουν τις φλόγες.

Το κίνητρο του 35χρονου για την πράξη αυτή δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό και οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για την υπόθεση, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας περιέλουσε τον εαυτό του με ένα υγρό και άναψε φωτιά.

Η πλατεία αυτή στο Μινσκ ήταν ένα από τα βασικά σημεία συνάθροισης του κόσμου κατά τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης το καλοκαίρι και το φθινόπωρο στη λευκορωσική πρωτεύουσα. Σε αυτές μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, παρά τη βίαιη καταστολή τους, για να διαμαρτυρηθούν για την επανεκλογή στην προεδρία, που αμαυρώθηκε σύμφωνα με τους ίδιους με νοθεία, του Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε ένα άνευ προηγουμένου κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα.

Πηγη: ΑΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024